Dražitelka skartovaného obrazu si dílo ponechá. Banksyho Dívka s balonkem má podle ní větší cenu

Dražitelka obrazu, který se po aukci samovolně zničil, se rozhodla od koupě neodstoupit. Informovala o tom londýnská aukční síň Sotheby´s. Dílo britského umělce Banksyho rozřezal po dražbě mechanismus zabudovaný v rámu. Nová majitelka tvrdí, že cena díla, vydraženého v přepočtu za 30 milionů korun, se tím ještě zvýšila.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skartovaný obraz Dívka s balonkem od Banksyho

Skartovaný obraz Dívka s balonkem od Banksyho | Foto: Henry Nicholls | Zdroj: Reuters

Pár vteřin poté, co dražební kladívko odkleplo Bansyho Dívku s balonkem, se ozvalo pípání a před zraky návštěvníků aukce začal tisk projíždět skartovačkou zabudovanou v rámu samotným autorem.

Deník Guardian přišel se zjištěním, že nová majitelka obrazu je sběratelkou z Evropy. Listu řekla, že byla krátce po dražbě šokovaná, pak si prý uvědomila, že se stala majitelkou díla, které vstoupí do dějin umění.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme