Policejní prezident Lessy potvrdil svou ochotu rezignovat, oznámil ministr Chovanec

Nový ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD se už sešel s Petrem Lessym, kterého odstupující ministr vnitra Martin Pecina vrátil do funkce policejního prezidenta. Lessy opět potvrdil, že je připravený rezignovat, řekl Chovanec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní prezident Petr Lessy

Policejní prezident Petr Lessy | Zdroj: ČTK

„Dohodli jsme na tom, že toto téma budeme dál probírat a že sdělíme veřejnosti jeho závěr v průběhu příštího týdne. Situace opravdu nesnese odkladu,“ upřesnil Chovanec.

Bezvládí v policii je třeba nutně vyřešit i podle předsedy nezávislých policejních odborů Milana Štěpánka.

„Měl by to být důkladný a objektivní postup, aby se někdy v budoucnosti zase nevynořily problémy s vícečetným vedením policejního sboru,“ myslí si.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hosty Radiožurnálu byli předseda nezávislých policejních odborů Milan Štěpánek a redaktor týdeníku Respekt Jaroslav Spurný

Považuje za reálné, aby v čele policie zůstal její předešlý prezident Martin Červíček. Právě s ním se nový ministr vnitra ještě dnes sejde.

Předchůdce Chovance Martin Pecina zrušil na začátku ledna rozhodnutí o jmenování Martina Červíčka policejním prezidentem. Ukončil tím policejní dvojvládí, které vzniklo poté, co vrátil loni v prosinci Petra Lessyho do funkce.

Lessy skončil v čele policie kvůli obvinění z pomluvy, někdejší ministr vnitra Jan Kubice ho odvolal v srpnu 2012. Lessy se soudil a Městský soud v Praze nakonec stíhání zastavil jako neoprávněné. Mezitím se vedení policie ujal Martin Červíček.

ONLINE: Premiér Sobotka uvádí do úřadů další ministry své vlády

Číst článek

Simona Bartošová, Petra Hosenseidlová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme