Chuligáni napadli před pražským derby autobus fotbalové Slavie

Fotbalisté Slavie odjíždějí z Letné s výpraskem. Na hřišti vedoucí Sparty prohráli po bojácném výkonu 0:3 a stále jsou ohrožení sestupem. Před utkáním byli dokonce ohrožení i na zdraví, když na klubový autobus zaútočili chuligáni, zřejmě z řad příznivců Sparty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na klubový autobus Slavie zaútočili chuligáni, zřejmě z řad příznivců Sparty

Na klubový autobus Slavie zaútočili chuligáni, zřejmě z řad příznivců Sparty | Zdroj: ČTK

„Poslouchal jsem muziku a najednou jsem uslyšel obrovskou ránu. Sundal jsem si sluchátka a podíval se dopředu, kde bylo vysypané sklo a rozlitý půllitr,“ popisuje incident slávistický záložník Robert Hrubý.

Velký talent pražského klubu měl na rtu po zápase dezinfekci, ale nebyl to on, koho incident přímo zasáhl. Na řádění několika chuligánů poblíž letenského stadionu nejvíc doplatil jeho spoluhráč Karel Hrubeš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o incidentu sbíral v táboru napadené Slavie Jaroslav Plašil

„Myslím, že ho to zasáhlo do oka, měl pod ním šrám. Nechápu, jak tohle může někdo udělat. Kdyby ten člověk někoho trefil do hlavy, tak mohl být mrtvý,“ okomentoval Hrubý incident, který šetří policie.

Něco podobného se naštěstí vyhnulo během bohaté kariéry Vladimíru Šmicerovi, současnému asistentovi trenéra Slavie.

„Bylo to asi o dvě okna dál, než jsem seděl. I když bychom jeli v doprovodu policistů, tak než by stačili vyběhnout z auta, stejně by tomu těžko zabránili. Viděli jsme, že k nám běží, ale mysleli jsme, že nás polijí nebo na nás začnou řvát. Nikdo nečekal, že začnou házet půllitry,“ řekl Šmicer.

Fotbalisté Sparty potvrdili roli favorita, v derby porazili Slavii 3:0

Číst článek

Bývalý reprezentant ale odmítá, že by předzápasový incident ovlivnil výkon Slavie, který byl hlavně v první půli ustrašený.

„Každého to asi zaskočilo, ale nemyslím si, že jsme kvůli tomu prohráli. Hráčům to naopak mohlo dodat motivaci a vrátit to sparťanským fandům na hřišti. Zápas incident nijak neovlivnil,“ dodal Šmicer.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme