Kostarika překvapila Itálii a je prvním postupujícím ze skupiny D

Fotbalisté Kostariky překvapivě zvládli i druhé utkání na mistrovství světa v Brazílii, když vyhráli nad Itálií. Jsou tak prvním postupujícím ze skupiny D, naopak Anglie ztratila šanci na postup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující moment utkání, Ruiz překonává Buffona a střílí jediný gól zápasu

Rozhodující moment utkání, Ruiz překonává Buffona a střílí jediný gól zápasu | Zdroj: ČTK

Kostarika začala proti Itálii aktivně a byla i nebezpečnější. Zejména při standardních situacích se Itálie dostávala do problémů. V 8. minutě se Buffon nedostal na centrovaný míč z rohového kopu a Borges hlavou jen těsně přestřelil jeho branku.

I další rohový kop byl nebezpečný, ale tentokrát už italský brankář centr vyrazil. Jeho spoluhráči se směrem dopředu nemohli dlouho prosadit, zejména Balotelli byl velmi dobře střežený.

Do první šance se tak hvězdný útočník dostal až po půlhodině hry. Po krásné přihrávce od Pirla přehodil Balotelli brankáře, ale netrefil branku. Za další dvě minuty vypálil stejný hráč ze šestnácti metrů a trefil pouze brankáře Navase.

V závěru prvního poločasu chyboval hlavní rozhodčí, když přehlédl faul Chielliniho na Campbella v pokutovém území, ale Kostarika se přesto dostala do vedení.

V nastaveném čase si na centrovaný míč Díaze naskočil Ruiz a poslal míč od břevna za brankovou čáru. Gól ještě posvětila moderní technika.

Ani po přestávce se Italům nepodařilo dostat soupeře pod tlak a prakticky neohrozili kostarického gólmana. Naopak dvě šance na vstřelení gólu měli Kostaričané. Ureňa ani Brenes ale Buffona nepřekonali.

Kostarika tak vyhrála jediným gólem Ruize a překvapivě postupuje jako první ze skupiny D. O druhém postupujícím se rozhodne ve vzájemném utkání Itálie s Uruguayí. Pro Anglii skončí mistrovství světa posledním zápasem ve skupině proti Kostarice.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:

Itálie - Kostarika 0:1 (0:1)
Branka: 44. Ruíz. Rozhodčí: Osses - Astroza, Roman (všichni Chile). ŽK: Balotelli - Cubero. Diváci: 40.285.
Itálie: Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian - De Rossi - Candreva (57. L. Insigne), Thiago Motta (46. Cassano), Pirlo, Marchisio (70. Cerci) - Balotelli. Trenér: Prandelli.
Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, G. González, Umaňa, Díaz - Ruíz (81. Brenes), Borges, Tejeda (68. Cubero), Bolaňos - Campbell (74. Ureňa). Trenér: Pinto.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme