Pardubická radnice nechává v arboretu vysadit přes tisíc stromů. Prý ale usychají

Pardubická radnice nechává za evropské peníze omladit a rozšířit arboretum na sídlišti Dukla. Do podzimu by zde měla dendrologická firma vysadit celkem víc než 1200 nových dřevin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V květnu je arboretum nejkrásnější

V květnu je arboretum nejkrásnější | Foto: Lukáš Peška

Zakladatel parku botanik Vladimír Faltys ale výsadbu kritizuje. Podle něj se vybraná firma o nové stromky nestará a hrozí, že úplně uschnou.

„Výsadby, co jsou teď, jsou ze 60 procent uschlý. Je to dílo firmy, která o to má dva roky pečovat, ale bohužel o to nepečuje. Jsou asi na dovolené, takže vodička se ke stromům nedostává,“ míní Faltys.

Náměstek primátorky František Brendl ze sdružení Pardubáci upřesnil, že město převezme upravené arboretum až v listopadu. Pokud budou stromy suché, je prý možné práce reklamovat.

„V prvních dvou letech údržba nově vysazených stromů padá na hlavu společnosti, která realizovala záměr obnovení arboreta. Zapadá to i do strategie rekonstrukce a obnovy zeleně v Pardubicích, takže by mě velmi mrzelo, kdyby to mělo dopadnout takhle špatně. To ale rozhodně nedopadne,“ uvádí Brendl.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme