Nejvyšší nezaměstnanost v Olomouckém kraji byla v červenci na Přerovsku

Bez práce bylo na konci července v Olomouckém kraji více 38 166, což je o 87 více než v předcházejícím měsíci. Nejvíce postižené je Přerovsko, kde je nezaměstnanost téměř deset procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přerov.Horní náměstí

Přerov.Horní náměstí | Foto: Jaroslav Loufek

„Okres Přerov také poprvé po 13 letech překonal hodnoty nezaměstnanosti na Jesenicku a vykazuje vůbec nejvyšší nezaměstnanost v Olomouckém kraj,“ uvedl analytik Úřadu práce v Olomouci Jaroslav Mikšaník.

Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v červenci po předchozím čtyřměsíčním poklesu vzrostla na 8,6 procenta z červnových 8,5 procenta.

V porovnání s ostatními kraji Olomoucký kraj i v červenci vykázal třetí nejvyšší nezaměstnanost v zemi. Nejvyšší byla opět v Ústeckém kraji, za ním se řadí Moravskoslezský kraj.

Na Přerovsku žádný velký podnik v poslední době hromadně nepropouštěl. Nárůst nezaměstnanosti na Přerovsku může souviset s investicemi místních firem do modernizace výroby, kvůli kterým postupně snižují počet dělníků.

Nezaměstnanost v Česku v červenci zůstala na 7,4 procenta. Bez práce bylo 541 364 lidí. Analytici odhadovali nárůst nezaměstnanosti na 7,5 procenta. Podle Úřadu práce situaci dál ovlivňují sezonní práce a oživování české ekonomiky.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme