Festival Foodparade v Praze-Holešovicích nabízí i kurzy vaření

Víkend plný exotických chutí můžete zažít v Praze-Holešovicích. V areálu Pražské tržnice začala Foodparade - nový gastronomický festival, který nabízí zážitek ze skvělého jídla i setkání s kuchaři a dalšími experty v gastronomii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jídlo v restauraci

jídlo v restauraci | Foto: Jan Rosenauer

Salát s kachním masem, pečenými kaštany a medovým dresinkem, toskánská rybí polévka a čokoládový dort se šípkovou marmeládou a nadýchanou pěnou z bílé čokolády. A to jsou jenom třešničky z menu více než dvou desítek pražských restaurací, které jejich kuchaři připravují dnes a zítra na tržnici v Praze-Holešovicích.

„Budeme mít tři restaurace, které se specializují na steaky, ale každá z jiného druhu hovězího masa. Člověk si může porovnat a na vlastní jazyk vyzkoušet, jak hodně záleží na kvalitě masa,“ láká Marcel Vargaestock z pořadatelské firmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O gastronomický festival Foodparade se zajímala Pavla Dluhoschová.

Dáváte-li přednost české klasice, i vy si na Foodparade pochutnáte - třeba na švestkových knedlících ,domácí kachní staropražské paštice a mnoha dalších lahůdkách. Vyzkoušet si můžete i kurzy vaření.

„Foodparade je taková příležitost pro lidi, aby přišli a ochutnali jídla v pražských restauracích, které pro ně připraví speciální menu. To nejlepší, co umí. K tomu budou ještě stánky s vínem, pivo, kvalitní káva, malý minitrh s delikatesami i stánek s kuchařskými knihami. Vše, co se týká jídla. Chceme, aby si lidé užívali při skvělém jídle,“ říká Vargaestock.

Na foodparade mají otevřeno dnes až do 9 večer. Zítra pak od 11 hodin dopoledne opět až do devíti. V ceně vstupného je do určité hodnoty zahrnuta i konzumace. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Celý výtěžek této sympatické akce chce nově založená stejnojmenná nadace použít na prospěšné účely. Například z něj bude podporovat mladé šéfkuchaře nebo osvětové programy na prevenci dětské obezity.

Pavla Dluhoschová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme