Festival Foodparade v Praze-Holešovicích nabízí i kurzy vaření
Víkend plný exotických chutí můžete zažít v Praze-Holešovicích. V areálu Pražské tržnice začala Foodparade - nový gastronomický festival, který nabízí zážitek ze skvělého jídla i setkání s kuchaři a dalšími experty v gastronomii.
Salát s kachním masem, pečenými kaštany a medovým dresinkem, toskánská rybí polévka a čokoládový dort se šípkovou marmeládou a nadýchanou pěnou z bílé čokolády. A to jsou jenom třešničky z menu více než dvou desítek pražských restaurací, které jejich kuchaři připravují dnes a zítra na tržnici v Praze-Holešovicích.
„Budeme mít tři restaurace, které se specializují na steaky, ale každá z jiného druhu hovězího masa. Člověk si může porovnat a na vlastní jazyk vyzkoušet, jak hodně záleží na kvalitě masa,“ láká Marcel Vargaestock z pořadatelské firmy.
Dáváte-li přednost české klasice, i vy si na Foodparade pochutnáte - třeba na švestkových knedlících ,domácí kachní staropražské paštice a mnoha dalších lahůdkách. Vyzkoušet si můžete i kurzy vaření.
„Foodparade je taková příležitost pro lidi, aby přišli a ochutnali jídla v pražských restauracích, které pro ně připraví speciální menu. To nejlepší, co umí. K tomu budou ještě stánky s vínem, pivo, kvalitní káva, malý minitrh s delikatesami i stánek s kuchařskými knihami. Vše, co se týká jídla. Chceme, aby si lidé užívali při skvělém jídle,“ říká Vargaestock.
Na foodparade mají otevřeno dnes až do 9 večer. Zítra pak od 11 hodin dopoledne opět až do devíti. V ceně vstupného je do určité hodnoty zahrnuta i konzumace. Děti do 12 let mají vstup zdarma.
Celý výtěžek této sympatické akce chce nově založená stejnojmenná nadace použít na prospěšné účely. Například z něj bude podporovat mladé šéfkuchaře nebo osvětové programy na prevenci dětské obezity.