Na Pražském hradě se chystá třídenní Prague Food Festival
"Mysli globálně, papej lokálně." Tak zní podtitul letošního, už šestého ročníku gastronomické události Prague Food Festivalu. Třídenní akce proběhne na Pražském hradě od pátku do neděle 25. až 27. května.
Královská zahrada se promění v areál se stánky, kde vám budou vařit nejlepší tuzemští šéfkuchaři, najdete tu přes třicet nejúspěšnějších českých restaurací a další zajímavosti spojené s gastronomií.
Na talířích se letos objeví i hmyz a to na různé způsoby. „Budou tam cvrček na másle, červí wok s nudlemi, saranče na nudlovém salátu,“ popsal zakladatel Prague Food Festivalu Pavel Maurer. Jak dodal, zhruba 70 procent lidí na planetě má hmyz jako normální součást jídelníčku.
„My jsme chtěli udělat takovou zkoušku, aby lidi viděli to, co sice možná ještě nebudou jíst oni, ale jejich děti to určitě řešit budou. Pokud budeme devastovat a vyjídat planetu tak, jak to děláme do této chvíle, tak pro nás hmyz možná začne být zajímavý.“
Pro návštěvníky je připravena i experimentální laboratoř, kde se dozvědí, jak se připravuje jídlo pro kosmonauty. Chybět nebudou ani oblíbené show známých šéfkuchařů.