Nové klášterní pivo si lidé budou moci vychutnal na Vysočině

V želivském klášteře budou vařit bylinné pivo podle ručně psaného receptu z 18. století. Ten se jim podařilo najít v klášterní knihovně. První chmelový mok podle staré receptury si budou moci lidé vychutnat už v tomto měsíci. Kromě bylinného piva začnou v želivském pivovaře vařit i nápoj s příchutí borůvek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivovar

Pivovar | Foto: Tomáš Adamec

V želivském minipivovaru se od 90. let minulého století vařily tři druhy piva, klášterní, medové a višňové. Po několikaměsíční rekonstrukci se tam rozšíří sortiment o dvě speciality. Pivo bude k dostání na pultech po celé Vysočině a pro turisty i přímo v klášteře.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme