Absence Ronalda nevadila. Real podruhé porazil Barcelonu a získal španělský Superpohár

Fotbalisté Realu Madrid získali na začátku sezony už druhou trofej. Po Superpoháru UEFA vyhráli i ten španělský, když v odvetě porazili Barcelonu 2:0. Při absenci Cristiana Ronalda se prosadili Asensio a Benzema.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Campeones 2017, Real podesáté získal španělský Superpohár

Campeones 2017, Real podesáté získal španělský Superpohár | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Cristiano Ronaldo v prvním zápase strčil do rozhodčího a dostal trest na pět zápasů. V odvetě ho v sestavě nahradil Marco Asensio, který se prosadil už po třech minutách hry. Španěl se napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho rána skončila v šibenici.

Španělský svaz potvrdil trest pro Cristiana Ronalda. Pět zápasů si nezahraje

Číst článek

21letý mladík tak napodobil legendárního Raúla a po dvaceti letech s stal prvním Španělem v dresu královského klubu, který skóroval ve dvou utkáních proti katalánskému rivalovi za sebou.

Barcelona v tu chvíli potřebovala vstřelit tři góly, aby vybojovala aspoň prodloužení, jenže prvnímu poločasu dominoval „Bílý balet“.  Krátce před přestávkou zvýšil Karim Benzema z otočky na 2:0 a bylo rozhodnuto.

Barcelona se po do větších šancí dostala až po přestávce, jenže Lionel Messi nastřelil břevno a Suárez z dorážky jen tyčku. Proti dalším šancím zakročil gólman Navas a Real tak může slavit desátý španělský Superpohár v historii.

Po Superpoháru UEFA získal madridský klub už druhou letošní trofej a to fotbalová sezona teprve začíná. Fanoušci v Madridu zároveň oslavují kouče Zinedina Zidana, který za rok a půl na lavičce získal s Realem už sedm trofejí.

Španělský fotbalový Superpohár - odveta:

Real Madrid - Barcelona 2:0 (2:0)

Branky: 4. Asensio, 39. Benzema. První zápas: 3:1, Superpohár získal Real.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme