Bez Nizozemska, Walesu nebo Itálie. Fotbalové mistrovství v Rusku už zná všechny své účastníky

Posledním postupujícím se stalo ve čtvrtek ráno Peru. Největším překvapením je naopak absence Itálie, ale smutek panuje i jinde. Na šampionátu nebude třeba Nizozemsko, které mělo obhajovat bronz, nebo úřadující africký šampion Kamerun.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost peruánských fotbalistů

Radost peruánských fotbalistů | Zdroj: Reuters

Od čtvrtečního rána středoevropského času slaví peruánští fanoušci postup svého týmu na mistroství světa za baráže. Po té ale někteří i plakali zklamáním. Po vyřazení před kamerami vzlykal například italský brankář a kapitán Gianluigi Buffon.

„Je mi to líto, je mi to moc líto. Omlouvám se. Selhali jsme, což nás teď moc mrzí. Zklamali jsme úplně všechny,“ slzel v rozhovoru na hřišti po utkání se Švédskem Buffon.

Předposledním účastníkem fotbalového šampionátu v Rusku se stala Austrálie. V baráži vyřadila Honduras

Číst článek

Itálie je čtyřnásobný světový šampion, takže její absence překvapuje nejvíc. Z evropské kvalifikace neprošlo třeba ani Nizozemsko, které chybělo už loni na Euru. Přitom ještě na minulém mistrovství světa vybojovalo bronz, a předtím dokonce stříbro.

Letenky do Ruska nemusí řešit ani Wales s jedním z nejdražších hráčů planety Garethem Balem, Bosna a Hercegovina s útočníkem Edinem Džekem nebo Slovensko v čele s Markem Hamšíkem.

„Není důvod být zklamaný. Hráči skončili na druhém místě, což byl náš cíl. Zklamaný jsem z toho, že úvod kvalifikace jsme mohli zvládnout lépe,“ řekl trenér slovenské reprezentace Ján Kozák, jehož tým neprošel do baráže coby nejhorší celek na druhých příčkách.

Apokalypsa, reagují v Itálii na vyřazení z baráže. Buffon v slzách ukončil reprezentační kariéru

Číst článek

Několik tradičních mužstev nezvládlo kvalifikaci v Africe. Doma zůstanou Ghana, Pobřeží slonoviny nebo Kamerun čili úřadující africký šampion.

Překvapením byl také kolaps Spojených států. Na mistrovství budou chybět po sedmi účastech za sebou.

„Jsme velmi zklamaní. Nehráli jsme dobře, pro tohle neexistuje omluva. Zkrátka jsme propadli,“ má jasno teď už bývalý kouč amerického týmu Bruce Arena. Mistrovství světa uspořádá od 14. června do 15. července Rusko. Už 1. prosince se v Moskvě bude losovat složení základních skupin.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme