České ligové kluby rozpouští týmové tréninky, fotbalisté se budou připravovat samostatně

Ligoví fotbalisté budou po vyhlášení celostátní karantény kvůli pandemii nového typu koronaviru do odvolání trénovat individuálně. Na sociálních sítích o tom v pondělí informovala většina klubů z nejvyšší soutěže.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský v souboji s Vladimírem Jovovičem

David Limberský v souboji s Vladimírem Jovovičem | Zdroj: Profimedia

Ligová fotbalová asociace minulý týden až do odvolání odložila všechny zápasy první i druhé ligy. Většina klubů po vyhlášení nouzového stavu trénovala za dodržování zvýšených hygienických opatření a také splnění maximálního počtu 30 osob na sportovišti.

Sport v Česku je zastaven. Nebude se hrát fotbal ani hokej, stav nouze se dotýká všech soutěží

Číst článek

Počet potvrzených případu koronaviru v České republice narostl na 298, vláda proto v neděli na týden vyhlásila celostátní karanténu, která mimo jiné znamená zákaz volného pohybu na veřejnosti. Kluby se proto rozhodly zrušit týmovou přípravu a hráči budou trénovat individuálně.

„Nejdůležitější je aktuálně ochrana zdraví hráčů, členů realizačních týmů a zaměstnanců klubu. Do odvolání nebudou ke sportovní přípravě sloužit ani tréninkové centrum na Strahově, ani hlavní stadion na Letné,“ uvedla Sparta v prohlášení na klubovém webu.

„Kondiční trenéři mají za úkol připravit nám individuální plány. Nezbývá nic jiného než trénovat individuálně, jít si zaběhat, dát si kolo a podobné věci. Naštěstí jsem na to trochu vybavený, aniž bych potřeboval jet na nějaké sportoviště,“ řekl záložník Bořek Dočkal. „Nic jiného nám nějakou dobu nezbývá než se připravovat takhle a doufat, že všechno půjde dobře. Teď jsou důležitější věci ve světě, než je fotbal,“ dodal.

Reaguje většina klubů

Slavia nařídila A-týmu individuální přípravu už v neděli. Mistrovský celek už společně netrénoval v pátek a původně měli mít hráči volno do úterý. „Společnou týmovou přípravu pro tento týden jsme samozřejmě zrušili, hráči se připravují individuálně. Řada z nich bydlí mimo Prahu, takže v tomto ohledu najít běžecké tratě pro ně nebude problém. Důležité je především zdraví, o to jde teď u všech nejvíce,“ uvedl tiskový mluvčí ligového lídra Michal Býček.

Týmové tréninky v pondělí zrušily i Liberec, Teplice, Ostrava, Opava, Olomouc, Jablonec, České Budějovice a Příbram. Už minulý týden podobný krok oznámila Mladá Boleslav, která přerušila společnou přípravu do 22. března. Hráči Bohemians 1905 mají od konce minulého týdne individuální přípravu naplánovanou do čtvrtka.

„Hráči absolvují individuální běžecké tréninky se sporttestery v místě bydliště,“ oznámily Teplice. Podobné vyjádření uveřejnil i Slovan Liberec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme