Začal předprodej vstupenek na fotbalové Euro 2020. Nejlevnější lístky seženete od 800 korun

Do začátku fotbalového mistrovství Evropy, které se bude konat ve dvanácti městech po celém kontinentu, zbývá přesně rok. Ve středu ve 14 hodin začal na oficiálním webu Evropské fotbalové asociace (UEFA) předprodej vstupenek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oficiální maskot Eura 2020 Skillzy

Oficiální maskot Eura 2020 Skillzy | Zdroj: Reuters

Po 14. hodině, kdy prodej na oficiálním webu Evropské fotbalové asociace odstartoval, jsem byl zařazen do fronty a asi po sedmi minutách jsem se k lístkům dostal. Nemusíte se ale nervovat, protože rychlost není rozhodující. V případě, že bude zájem vyšší než počet vstupenek, bude rozhodovat o majitelích los.

1:58

Máme šest bodů a skóre 5:1. Bylo tam ale mnoho chyb, hodnotí zápasy reprezentace trenér Šilhavý

Číst článek

V první fázi můžou fanoušci žádat o lístky na zápasy v jednotlivých dvanácti hostitelských městech po celé Evropě. Nevědí ale zatím, které týmy budou hrát, protože ještě neskončila kvalifikace. Do volného prodeje jde polovina ze tří milionů lístků a na podání žádosti mají fanoušci čas do 12. července.

Druhá fáze prodeje odstartuje v prosinci, kdy už bude jasná většina postupujících zemí. Poslední čtyři účastníky fotbalového Eura se dozvíme až po play-off na konci března. Ve druhé fázi už tak budou fanoušci žádat přímo o vstupenky na zápasy svého týmu.

Splnit přitom budou muset podmínky, které určí fotbalové asociace daných zemí. Například v Anglii musí být fanoušci členy oficiálního fanklubu. Česká reprezentace to zatím neřeší.

„O způsobu distribuce lístků pro naše fanoušky v případě postupu na mistrovství Evropy budeme včas informovat během podzimu. V tuto chvíli se soustředíme především na to, abychom na turnaj postoupili,“ řekl Radiožurnálu mluvčí české reprezentace Petr Šedivý.

1:48

‚Italové‘ zachránili Česko. V klubech se Janktovi se Schickem nedaří, reprezentaci pomohli k vítězstvím

Číst článek

Od 800 korun na zápas

Možná nejdůležitější informací pro fotbalové fanoušky je cena vstupenek. Evropská fotbalová asociace vzala v potaz kupní sílu fanoušků v jednotlivých zemích.

Nejlevnější lístky tak seženete na zápasy v Bukurešti, Budapešti a Baku, kde ceny začínají v přepočtu na necelých 800 korunách. Nejdražší vstupenky budou samozřejmě na finále ve Wembley.

Za závěrečný duel celého mistrovství Evropy ve fotbale zaplatíte v přepočtu od skoro 2500 korun až po více než 24 tisíc korun.

Na všechny duely se budou lístky prodávat ve třech cenových kategoriích: podélné tribuny, rohy stadionu a sektory za brankami.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme