Budějovice v přípravě měří síly s bundesligovou kvalitou. ‚Bude to na kinedryl,‘ vtipkuje Potočný

Roman Potočný ve své fotbalové kariéře působil třeba v Bohemians, v Teplicích, v Liberci, ve Zlíně, v Ostravě nebo v Plzni. Teď je v rakouském Kaprunu, kde se chystá na sezonu v dresu Českých Budějovic. A v souvislosti s kvalitou soupeřů v přípravě byl jednou z věcí, po které se sháněl, kinedryl.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maurice Malone z Augsburgu prchá bránícím hráčům Budějovic

Maurice Malone z Augsburgu prchá bránícím hráčům Budějovic | Zdroj: Profimedia

Prášek na zklidnění sháněl jedenatřicetiletý fotbalista hned, když se dozvěděl jména soupeřů v přípravě. „No, možná to bude na kinedryl,“ smál se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž z letní fotbalové přípravy Českých Budějovic

Českobudějovické Dynamo na soustředění v Kaprunu hrálo s Augsburgem. Zvládlo ho, dokonce překvapivě zvítězilo 1:0. Dalším bundesligovým soupeřem bude v pátek večer Union Berlín. „Super zkušenost. Těžší soupeři nám určitě pomůžou do sezony,“ myslí si Potočný.

V českobudějovickém Dynamu naskočil do přípravných zápasů a zatím se týmu výsledkově daří. Dvakrát výhra nad druholigovými Vlašimí a Duklou Praha, jednou už zmiňovaná jednogólová výhra nad Augsburgem. Zkušeného fotbalistu jen tak něco nepřekvapí. Ani tréninkové metody, se kterými se u týmu prezentuje trenér Jozef Weber. 

„Jsou to podobné běhy, které jsem zažil za pana Trpišovského. Myslím si, že všechno, co děláme v přípravě, bylo vidět na hřišti,“ dodal. 

Mimochodem Trpišovský a Potočný se společně sešli v Liberci. Dynamo by se mělo prezentovat v první lize trochu jiným stylem než v uplynulé sezoně. Weber chce po hráčích ofenzivnější přístup než Horejš, který z Českých Budějovic zamířil do Jablonce.

Fotbalový reprezentant Král míří do Schalke, s nováčkem Bundesligy podepsal roční kontrakt

Číst článek

„Trenér chce hrát určitě ofenzivně. Nemůžu hodnotit pana Horejše, protože jsem ho nezažil. Ale hra Budějovic se mi líbila,“ vysvětluje útočník.

A rád by, aby se České Budějovice v sezoně 2022/23 líbily i s Potočným v sestavě fanouškům. A silní soupeři v přípravě jsou podle útočníka, který si zahrál i jeden zápas v dresu české reprezentace, správnou cestou. „Určitě je lepší hrát s lepšími soupeři než s horšími,“ potvrzuje.

Zhruba 190 centimetrů vysoký fotbalista by rád v novém působišti navázal na vydařené roky, během kterých vstřelil třeba za Teplice 52 gólů, za Liberec dokonce 86 nebo za ostravský Baník 46. „Všechno je zatím hodně pozitivní, doufám, že to tak bude pokračovat,“ vyhlíží blížící se start sezony Potočný.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme