O Krále mají po nevydařené sezoně ve West Hamu zájem německé kluby včetně Leverkusenu a Lipska

Fotbalista Alex Král by v kariéře mohl pokračovat v Německu. Podle informací televize Sky Sport se o čtyřiadvacetiletého reprezentanta zajímají hned tři bundesligové kluby. Uplynulou sezonu strávil záložník Spartaku Moskva na hostování v londýnskem West Hamu, kde se ale prosadit nedokázal.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Alexe Krále vyrovnávacího gólu do sítě Kosova v kvalifikačním utkání o Euro

Radost Alexe Krále vyrovnávacího gólu do sítě Kosova v kvalifikačním utkání o Euro | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

Od posledního soutěžního gólu kučeravého fotbalisty uplynulo už víc než dva a půl roku. V listopadu 2019 Alex Král brankou a asistencí pomohl národnímu týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy k domácí výhře 2:1 nad Kosovem, díky které si reprezentace zajistila účast na mistrovství Evropy.

Loni v srpnu odešel odchovanec Slavie hostovat do West Hamu, kde se potkal se svými bývalými spoluhráči z pražského klubu - Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

Na Ostrovech se ale Král na rozdíl od Součka s Coufalem neprosadil. Za londýnský celek odehrál jen šest zápasů, v anglické lize nastoupil na jedinou minutu a tradiční klub na něj neuplatnil opci.

Do Ruska by se ale čtyřiadvacetiletý středopolař vracet nemusel, podle německé verze televize Sky Sport se o něj totiž zajímají Leverkusen, Lipsko a Hertha Berlín.

„Sice toho u nás tolik neodehrál, ale skvěle každý den trénoval a byl vždy stoprocentně připravený. Pořád má na vrchní příčky anglické ligy. Díky tomu, co u nás natrénoval, se jen zlepšil, přeji mu do příští sezony jen to nejlepší, ať bude kdekoliv,“ řekl kapitán národního týmu a záložník West Hamu Tomáš Souček.

29:31

Baník je po dlouhé době stabilizovaným klubem, říká trenér Vrba. Angažmá ve Spartě jako propadák nebere

Číst článek

Kvůli absenci herní praxe Král přišel o místo v reprezentační sestavě, trenér Jaroslav Šilhavý ho ale přesto nominoval na červnová utkání Ligy národů. Mistr české ligy se Slavií jako střídající hráč nastoupil do obou venkovních duelů v Portugalsku a Španělsku.

„Vím, že to rozhodnutí bylo velmi kritizované. Nehraje, to vnímáme, ale pořád ho máme za dobrého fotbalistu. Pravděpodobně teď udělá přestup, bude znovu hrát. Zkušenosti, které nasbíral, tady s námi na reprezentačním sraze prokázal,“ myslí si reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Ve všech skloňovaných německých klubech může Krále lákat spolupráce se známými tvářemi. V Leverkusenu by se mohl potkat s dvěma českými fotbalisty – Patrikem Schickem a Adamem Hložkem. Za Herthu zase nastupuje někdejší kapitán národního týmu Vladimír Darida.

Fotbalisty Lipska zase trénuje italsko-německý kouč Domenico Tedesco, pod jehož vedením si Král ve Spartaku Moskva nakonec vysloužil angažmá v Premier League.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme