V Miláně je Slavia neznámým týmem. ‚Musíme si respekt získat na hřišti,‘ ví Coufal

Doma je pozná snad každý fanoušek, ne náhodou se v úterý představí v zápase Ligy mistrů. Ale když přejedou hranice, sami vidí, že český fotbal nemá takovou sílu, aby vzbuzoval pozornost po celé Evropě. Pražskou Slavii v Miláně, kde se utká s tamním Interem, nikdo příliš nezná.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci před slavným stadionem San Siro.

Fanoušci před slavným stadionem San Siro. | Foto: Daniele Mascolo | Zdroj: Reuters

V odlehlejších částech Milána před slavným stadionem San Siro zjistíte dvě, pro sportovního novináře dost zásadní, věci. Je nesmírně těžké potkat anglicky mluvícího Itala a ještě těžší je potkat Itala, který by byl schopen mluvit o pražské Slavii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co vědí fanoušci Interu o Slavii?

„Slavia Praha? Nevím nic,“ říká Radiožurnálu fanoušek Francesco, který kroutí hlavou, i když mu postupně vyjmenováváte jména jako Jan Bořil, Ondřej Kolář, Josef Hušbauer nebo Vladimír Coufal.

Podobně je na tom i jiný fanoušek Interu Davide, který zrovna v místním fanshopu utratil několik desítek eur za dresy svého oblíbeného klubu. V replice černé třetí sady, kterou netradičně v úterý večer domácí hráči obléknou, prý půjde i fandit Interu proti Slavii.

„Vím jen to, že je Slavia z Prahy. Vlastně to zítra nebude zas tak velký zápas. Jasně, je to Liga mistrů, ale musíme se soustředit hlavně na utkání proti Borussii Dortmund a Barceloně. Tedy rozhodně víc než na zápas proti Slavii,“ svěřuje se.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Na zápas se Slavií se asi dostatečně nesoustředí ani místní média. V prestižím deníku La Gazzetta dello Sport se musíte dostat až na desátou stranu, abyste si přečetli něco o Slavii. V její předpokládané sestavě navíc redaktor uvádí i jméno Alexe Krále, který přitom už před dvěma týdny přestoupil do Spartaku Moskva.

„Moc respektu k nám asi nechovají. Nevím, kde přesně to vyšlo, ale v nějakých novinách měli ve skupině Spartu Praha. Teď je v novinách, že v základní sestavě bude hrát Alex Král. Musíme si respekt získat na hřišti. Hrajeme o to, aby si nás tu všichni pamatovali,“ říká obránce Vladimír Coufal.

Přestože podle místních není Slavia kdo ví jak atraktivním soupeřem, mělo by být v úterý večer na 80tisícovém San Siru vyprodáno. Utkání Interu se Slavií je na programu v 18.55 a na iROZHLAS.cz budete moct jeho průběh sledovat online, Radiožurnál ho celé odvysílá živě.

Něco mi říká, že minimálně v jednom jméně slávistické sestavy se La Gazzetta dello Sport netrefí...

12:31 – 16. 09. 2019

1 99

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme