Většina z nás tentokrát nedosáhla úrovně Ligy mistrů, říká trenér Sparty Friis po remíze s FCSB

Odehráli spíš rozpačitý zápas, ale i tak mohli fotbalisté Sparty na úvod 3. předkola Ligy mistrů vyhrát. V samotném závěru jim rozhodčí po upozornění od videa odvolal gól. A tak souboj s rumunským FCSB skončil 1:1.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Sparty Victor Olatunji v zápase předkola Ligy mistrů proti rumunskému FCSB

Útočník Sparty Victor Olatunji v zápase předkola Ligy mistrů proti rumunskému FCSB | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Sparťané se děkovačky s fanoušky dočkali, ale chvíli po zápase bylo na Letné spíše ticho. Asi každý na stadionu vnímal, že tohle nebyl ideální výkon.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy trenéra fotbalové Sparty Friise a útočníka Olatunjiho po utkání s FCSB

„Většina z nás tentokrát nedosáhla na úroveň Ligy mistrů, z individuálního i týmového pohledu. Vím, že je v nás daleko víc. Na tomhle musíme zapracovat, až pojedeme do Bukurešti. Protože tam pocestujeme odehrát mnohem lepší bitvu, která dopadne v náš prospěch. Pojedeme tam stoprocentně vyhrát,“ řekl pro Radiožurnál po zápase trenér Sparty Lars Friis.

Konkrétně o tom, kteří fotbalisté tentokrát úplně nezahráli, nebo o chybách jednotlivců nechtěl mluvit. Několikrát zopakoval, že všichni umí a příště musí být mnohem lepší. Pochválil ale střídajícího Victora Olatunjiho, který po pár minutách vyrovnal a dal v létě už čtvrtý soutěžní gól.

„Pro mě je to dobrý vstup do sezony a těším se, že v tom budu pokračovat. Nebyl jsem po střídání nervózní a myslím, že ani tým v zápase nebyl. Byli jsme plně koncentrovaní na utkání. Vrátíme se zpátky silnější,“ sliboval jediný sparťanský střelec v utkání Olatunji.

A že by na tým dolehla nervozita z důležitosti utkání pro boj o vysněnou Ligu mistrů, si vedle Olatunjiho nemyslel ani trenér Friis.

„Necítím, že by byli vystresovaní tlakem, jako je tento. Tohle si nemyslím, že je omluva, protože máme dobré zkušenosti s takovými zápasy,“ nechtěl se vymlouvat Friis.

Odveta čeká Spartu na hřišti rumunského FCSB 13. srpna ve 20.30.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme