Stejně jako před osmi lety? Sparta v prvním zápase s rumunským FCSB remizovala 1:1, srovnával Olatunji

Fotbalisté Sparty v úvodním domácím utkání 3. předkola Ligy mistrů remizovali doma s rumunským FCSB 1:1. Obě branky padly po změně stran, na trefu hostujícího stopera Joyskima Dawy odpověděl střídající sparťan Victor Olatunji. V nastavení mohl dokonat obrat Kaan Kairinen, kvůli faulu Martina Vitíka však gól neplatil. Odveta v Bukurešti je na programu za týden.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 23:11 6. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta hraje v předkole Ligy mistrů proti rumunskému FCSB

Sparta hraje v předkole Ligy mistrů proti rumunskému FCSB | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Pražané v šestém soutěžním utkání v sezoně poprvé nevyhráli a FCSB nezdolali ani v pátém pohárovém duelu. Soupeři na sebe narazili po osmi letech, tehdy ve stejné fázi kvalifikace Ligy mistrů rumunský tým postoupil po výsledcích 1:1 na Letné a domácí výhře 2:0.

„Nehráli jsme tak, jak jsme měli, zvlášť na míči. Z určitých ohledů jsem zklamaný. Je to Liga mistrů, hrajete proti těm nejlepším týmům. Nepřekvapilo mě, co jsme od FCSB viděli. My ale musíme být lepší,“ řekl dánský trenér Sparty Lars Friis na tiskové konferenci.

AC Sparta Praha – FSCB 1:1. Přečtěte si podrobnou online reportáž ze zápasu 3. předkola Ligy mistrů

Číst článek

Sparta nastoupila v nejsilnější možné sestavě, kapitánskou pásku místo zraněného Panáka převzal albánský záložník Laci. V zahajovací jedenáctce hostů nechyběl záložník a bývalý hráč Slavie či Liberce Baluta. Letenští v předchozím předkole zdolali irský Shamrock, zatímco FCSB vyřadil nejprve sanmarinský Virtus a následně Maccabi Tel Aviv.

Hosté začali aktivně a v desáté minutě se ocitli v první příležitosti. Ross nezachytil Laciho zpětnou přihrávku, k míči se dostal Sut, který si v rohu vápna obešel vyběhnutého gólmana Vindahla, přízemní střelou ale zamířil vedle.

Po dvaceti minutách hry Laci zpoza šestnáctky vypálil mimo tři tyče. Na druhé straně Miculescu vystřelil nad. V 36. minutě obránce Cretu odkopem nechtěně nabil Haraslínovi na střelu, jenže slovenský křídelník přestřelil.

Po povedené kombinační akci se k zakončení dostal Popa, Vindahl si však s jeho pokusem poradil. Sparta poté zahrála roh nakrátko, Laci nacentroval před branku a Sörensen hlavičkoval těsně nad.

Neuznaný gól

Po hodině hry Baluta vystihl špatnou rozehrávku Vindahla, vystřelil a míč po Rossově teči skončil na boční síti. Z následného rohu však hosté udeřili. Kapitán Olaru nacentroval na přední tyč a Dawa hlavou s pomocí odrazu od Ryneše otevřel skóre. Kamerunský stoper se trefil i proti Maccabi Tel Aviv.

1:35

‚Fanoušci sní, že uvidí Spartu v nejlepší evropské soutěži.‘ Laci se těší na vyprodanou Letnou proti FCSB

Číst článek

Spartu inkasovaný gól probudil a vytvořila si tlak, který v 78. minutě korunovala vyrovnávací brankou. Birmančevič odcentroval z rohu a střídající Olatunji se hlavou nemýlil. V šestém soutěžním zápase sezony dal už čtvrtý gól.

„Můj gól byl velmi důležitý. Jsem moc rád, že jsem jím pomohl týmu,“ mínil Olatunji. „Určitě to nebyla vina brankáře (Tarnovanua). Máme na hřišti dalších deset hráčů, každý se s tím mohl vypořádat lépe. Nemá smysl shazovat vinu na brankáře,“ uvedl trenér FCSB Elias Charalambus.

V nastavení ještě málem dokonal obrat Birmančevič, jeho ránu z přímého kopu ale vytěsnil brankář Tarnovanu. Následně Sadílkův dlouhý aut propadl až ke Kairinenovi a finský středopolař skóroval. Do hry ale vstoupil videorozhodčí a hlavní sudí Saggi po zhlédnutí opakovaných záběrů branku odvolal, jelikož Vitík přistrčil ve vápně střídajícího Edjoumu.

„Věděli jsme od začátku, že to bude těžké. V podobných utkáních se musí hráči vydat na maximum, protože kvalita hry se s přibývajícími předkoly zvyšuje. Všechno se rozhodne až za týden v Bukurešti, říkal jsem to už včera (v pondělí). Je to padesát na padesát,“ prohlásil Charalambus.

job, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme