Nejlépe placeným fotbalistou zůstává Ronaldo, hvězdný Portugalec si za rok vydělá přes šest miliard

Nejlépe placeným fotbalistou světa je podle magazínu Forbes stejně jako před rokem Portugalec Cristiano Ronaldo. Devětatřicetiletý útočník vydělá ročně 285 milionů dolarů (6,6 miliardy korun), z toho 220 milionů dolarů díky lukrativní smlouvě v saúdskoarabském klubu an-Nasr.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters

Druhý zůstává jeho věčný rival Argentinec Lionel Messi z Interu Miami se 135 miliony dolarů (3,1 miliardy korun). Sedmatřicetiletý kapitán úřadujících mistrů světa má větší část příjmů z reklamy a obchodní činnosti - 75 milionů dolarů.

Na třetí místo se posunul Brazilec Neymar z al-Hilálu, který přitom už rok nehraje kvůli vážnému zranění kolena. Nejdražší fotbalista historie si přijde na 110 milionů dolarů (2,6 miliardy korun) ročně.

Čtvrtý je další hráč působící v Saúdské Arábii Francouz Karim Benzema (104 milionů dolarů), kterému smlouva s al-Ittihádem vynese 100 milionů dolarů za rok. Ze třetí na pátou pozici klesl jeho krajan Kylian Mbappé (90 milionů dolarů), jenž v létě vyměnil Paris St. Germain za Real Madrid.

Šestý zůstal norský kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (60 milionů). Za ním následují Brazilec Vinícius Júnior z Realu Madrid (55), Egypťan Muhamad Salah z Liverpoolu (53), Senegalec Sadio Mané z an-Nasru (52) a Belgičan Kevin De Bruyne z Manchesteru City (39).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme