Závěr kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistkám nevyšel, prohrály v Dánsku a ve skupině jsou poslední

České fotbalistky zakončily kvalifikaci na evropský šampionát porážkou 0:2 v Dánsku a ve skupině A2 obsadily poslední místo. Za třetí Belgií, která dnes prohrála 0:2 ve Španělsku, zaostaly kvůli horší vzájemné bilanci. Už před závěrečným kolem bylo jasné, že oba celky čeká na podzim baráž. Vítězné Španělky i druhé Dánky postoupily přímo na turnaj ve Švýcarsku v příštím roce.

Vejle (Dánsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Cahynová

Klára Cahynová | Zdroj: Profimedia

Poslední místo v kvalifikační skupině zároveň znamená, že svěřenkyně trenéra Karla Rady sestoupily z elitní úrovně Ligy národů. V ročníku 2025/26 tak budou znovu hrát ve skupině B.

Češky nenavázaly na senzační páteční triumf 2:1 nad mistryněmi světa Španělkami. Favorizované Dánky rozhodly ve Vejle dvěma góly po změně stran. V 55. minutě se trefila hlavou Bruunová a o osm minut později přidala další zásah Thomsenová obstřelem na zadní tyč.

České fotbalistky podlehly Seveřankám i ve čtvrtém vzájemném utkání, v dubnu na ně nestačily v Uherském Hradišti v poměru 1:3.

Kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistek:

Skupina A2:

Dánsko - Česko 2:0 (0:0)

Branky: 55. Bruunová, 63. Thomsenová. Rozhodčí: Byrneová (Angl.).

Sestava Česka: Lukášová - Šlajsová, Bertholdová, Dědinová, Huvarová (65. Pěčková) - Szewieczková (76. Růžičková), Dubcová, Cahynová (65. Sonntagová), Khýrová (76. Krejčířová) - Svitková, Černá (65. Veselá). Trenér: K. Rada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme