José Mourinho skončil u fotbalistů Manchesteru United, vedení klubu ho odvolalo

U fotbalistů Manchesteru United po dvou a půl letech skončil trenér José Mourinho. Vedení šestého celku anglické ligy portugalského kouče odvolalo.

Manchester (Aktualizováno: 11:27 18. 12. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Mourinho, trenér Manchesteru United

José Mourinho | Zdroj: Reuters

„Manchester United oznamuje, že manažer José Mourinho s okamžitým účinkem opouští klub. Děkujeme Josému za odvedenou práci a přejeme mu úspěch v budoucnosti,“ píše se v prohlášení.

2:14

Začnou se angličtí fotbalisté prosazovat mimo Premier League? Vzorem může být osmnáctiletý Sancho

Číst článek

Aktuálně šestý klub Premier League bude mít do konce sezony prozatímního kouče, vedení United zatím připraví „důkladné výběrové řízení“ na nového manažera.

Pětapadesátiletý slavný kouč přišel do Manchesteru v květnu 2016 jako nástupce Nizozemce Louise van Gaala. S „Rudými ďábly“ Mourinho vyhrál Evropskou ligu, Ligový pohár a anglický Superpohár, ale byl dlouhodobě kritizován za herní styl.

V této sezoně se United trápí, během 17 kol nasbírali jen 26 bodů. Z šestého místa tabulky Premier League ztrácí propastných 19 bodů na vedoucí Liverpool, kterému v neděli podlehli 1:3. Před třemi lety Mourinho dostal výpověď v Chelsea.

Před třemi roky, takřka na den přesně, Mourinho dostal výpověď v londýnské Chelsea, s níž tehdy obhajoval titul. Ve své bohaté trenérské kariéře nikdy nevydržel v jednom angažmá celé čtyři sezony po sobě. Před United a Chelsea vedl Real Madrid, Inter Milán nebo Porto. I s těmito kluby získal - stejně jako s Chelsea - ligové tituly.

Podle listu Daily Mail by měl rodák ze Setúbalu dostat nyní od Manchesteru odstupné ve výši 22,5 milionu liber (asi 644 milionů korun). Smlouvu měl v United platnou do června 2020.

Mourinho měl údajně dlouhodobé spory s nejdražší posilou v historii United, záložníkem Paulem Pogbou. Francouzský mistr světa v Liverpoolu dokonce zůstal jen na lavičce náhradníků.

Manchester United has announced that Jose Mourinho has left the Club.

We would like to thank him for his work during his time at Manchester United and wish him success in the future. #MUFC

10:46 – 18. 12. 2018

77998 120307

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme