Oslabený Manchester United porazil PSG 3:1 a je ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Porto vyřadilo AS Řím

Fotbalisté Manchesteru United překvapivě postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. „Rudí ďáblové“ v osmifinálové odvetě na hřišti Paris St. Germain zvítězili 3:1 a smazali ztrátu 0:2 z úvodního domácího zápasu, což se ještě nikomu v historii elitní soutěže nepovedlo. Zápas rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Marcus Rashford z penalty. Ve druhém středečním zápase zvítězilo Porto po prodloužení 3:1 a vyřadilo tak AS Řím.

Paříž (Aktualizováno: 23:50 6. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcus Rashford slaví vítězný gól Manchesteru United

Marcus Rashford slaví vítězný gól Manchesteru United | Zdroj: Reuters

V prvním poločase se v Parku Princů dvakrát trefil Romelu Lukaku, za PSG vyrovnal Juan Bernat. V dramatickém závěru zahrál Presnel Kimpembe rukou a hlavní sudí Damir Skomina po konzultaci s videorozhodčím nařídil pro United pokutový kop, s nímž si poradil Rashford. Manchesterský tým si zahraje čtvrtfinále Ligy mistrů po pěti letech.

United, kterým chybělo devět zraněných hráčů a disciplinárně potrestaný záložník Pogba, začali výborně. Už ve druhé minutě Kehrer nepovedenou zpětnou přihrávkou vyslal do úniku Lukaka, belgický útočník udělal kličku brankáři Buffonovi a otevřel skóre.

Sezona na h***o, řekl po propadáku s Ajaxem obránce Realu Carvajal. Bílý balet má prakticky po sezoně

Číst článek

Pařížany rychlý inkasovaný gól nepoložil a už za deset minut vyrovnal Bernat, jemuž před odkrytou branku ideálně nahrál Mbappé.

Domácí pak kontrolovali hru a vytvářeli si další příležitosti, přesto ve 30. minutě znovu udeřili „Rudí ďáblové“. Velkou chybu tentokrát předvedl italský veterán Buffon. Jednačtyřicetiletý gólman neudržel Rashfordovu dalekonosnou střelu a Lukaku míč zblízka dorazil do branky.

Hráči PSG začali druhý poločas tlakem a Di María v 56. minutě skóroval, gól však neplatil kvůli ofsajdu bývalého záložníka United. Francouzští šampioni poté působili hodně nervózně a nepřidali pojistku, nejblíže byl v 84. minutě Bernat, který po Mbappého průniku trefil tyčku.

Závěr utkání patřil hostům. Pevné nervy udržel Rashford, i když kopal první soutěžní penaltu za United. Zmražení Pařížané už se v dlouhém nastavení na odpověď nezmohli a připomněli dva roky staré osmifinále s Barcelonou, v němž ztratili domácí náskok 4:0 a po debaklu 1:6 vypadli.

Paris St. Germain - Manchester United 1:3 (1:2)
Branky: 12. Bernat - 10. a 30. Lukaku, 90.+4 Rashford z pen. Rozhodčí: Skomina - Prapotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Di María, Paredes - Shaw. První zápas: 2:0, postoupil Manchester United.
Sestavy:
PSG: Buffon - Kehrer (70. Paredes), Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos - Alves (90.+5 Cavani), Draxler (70. Meunier), Di María - Mbappé. Trenér: Tuchel.
United: De Gea - Lindelöf, Bailly (36. Dalot), Smalling, Shaw - Young (87. Greenwood), McTominay, Fred - Pereira (80. Chong), Lukaku, Rashford. Trenér: Solskjaer.

FC Porto - AS Řím 3:1 po prodl.

Fotbalisté Porta po čtyřech letech postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. V domácí osmifinálové odvetě porazili loňského semifinalistu AS Řím 3:1 po prodloužení. Zápas ve 117. minutě rozhodl Alex Telles z penalty. Závěr za hosty odehrál střídající reprezentační útočník Patrik Schick.

Na vedoucí branku domácího Tiquinha Soarese ještě před pauzou odpověděl z pokutového kopu Daniele De Rossi. Krátce po změně stran Portu vrátil vedení Moussa Marega a dorovnal výsledek z úvodního duelu.

Těsně před koncem druhé části prodloužení Alessandro Florenzi v šestnáctce stáhnul Fernanda a rozhodčí Cüneyt Cakir po zhlédnutí videa nařídil pro portugalský tým penaltu, s níž si poradil Telles.

FC Porto - AS Řím 3:1 po prodl. (2:1, 1:1)
Branky: 26. Soares, 52. Marega, 117. Telles z pen. - 37. De Rossi z pen. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Marciniak (video, Pol.). ŽK: Herrera, Danilo, Pepe, Telles - Zaniolo, Karsdorp, Džeko, Lorenzo Pellegrini, Florenzi. První zápas: 1:2, postoupilo Porto.
Sestavy:
Porto: Casillas - Militao (103. M. Pereira), Felipe, Pepe, Telles - Otávio (93. Hernani), Herrera, Danilo, Corona (69. Brahimi) - Marega, Soares (78. Fernando). Trenér: Conceicao.
Řím: Olsen - Marcano (77. Cristante), Manolas, Juan Jesus - Karsdorp (55. Florenzi), Nzonzi, De Rossi (45.+4 Lorenzo Pellegrini, 96. Schick), Kolarov - Zaniolo, Džeko, Perotti. Trenér: Di Francesco.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme