Lvíčata potřebují porazit Italy. Snad je budu moct po zápase poškádlit, věří obránce Simič

Čeští fotbalisté do 21 let jsou na evropském šampionátu hned už před druhým zápasem ve složité situaci. V polských Tychách musí porazit výběr Itálie, aby mohli i nadále pomýšlet na postup ze skupiny. Jenže jejich dnešní soupeř rozhodně nemusí být snazším protivníkem než v neděli Německo. Ale to Češi moc dobře vědí, utkání s Itálií je pár z nich duelem proti dobrým známým.

Tychy/Polsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stefan Simič (v červeném) je poprvé v nominaci seniorské reprezentace.

Stefan Simič (v červeném) je poprvé v nominaci seniorské reprezentace. | Zdroj: ČTK

„Nemám moc rád slovo ‚musíme.' Máme ten nejlepší úmysl ukázat to nejlepší, co je v nás. Jsme na turnaji, kde jsou daná pravidla. Už před turnajem jsme věděli, že postupový klíč je hodně složitý, ale dokud existuje šance, tak o ni budeme hrát," říká před zápasem s Itálií kouč „lvíčat" Vítězslav Lavička.

Jsou fakt dobří, uznává Schick po porážce s Němci. Lvíčata ještě zabojují o semifinále

Číst článek

Na úterním tréninku měli Češi rozhodně na čem pracovat, třeba ofenzivní hráči už jistě přemýšleli nad tím, jak překonat prý zázračné dítě italského fotbalu, gólmana Gianluigiho Donnarummu, který si v posledních dnech užívá mimo jiné zájmu Realu Madrid nebo Manchesteru City.

A jak skvěle umí tenhle mladý brankář chytat a vyrážet míče, vědí moc dobře i čeští reprezentanti. Obránce Stefan Simič ho důvěrně zná z AC Milán, stejně jako další tři hráče italského týmu.

„Je to výjimečné v tom, že potkám hodně kamarádů, co působí v Itálii. Už se těším, až je uvidím. Doufám, že je po zápase budu moct trošku poškádlit a pousmát se nad nimi," věří Stefan Simič.

Z druhého místa postoupí jen nejlepší tým

Zkušenosti s italským fotbalem má hned několik členů sestavy. Asi nejlepší pověst na Apeninském poloostrově má tak nějak podle očekávání útočník Patrik Shick ze Sampdorie Janov, tedy alespoň podle trenéra Luigiho Di Biagiho by měl být pro Donnarummu a spol. největším nebezpečím.

„Schicka samozřejmě všichni známe velmi dobře. Podával v této sezoně italské ligy velmi dobré výkony. Je to skvělý, fyzicky vybavený útočník. Má velmi dobrou hru nohou a je technický. Mohl bych ho srovnat s Erikem Lamelou s Tottenhamu. Je to prostě opravdu komplexní útočník," chválí Luigi di Biagi.

Do vyřazovacích bojů postoupí na evropském šampionátu jen vítězové skupin plus nejlepší tým z druhých míst. Pokud tedy Češi chtějí udržet na postup, nezbývá jim nic jiného než vyhrát. Zápas v Tychách začíná v 18 hodin.

David Nyč, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme