Tuchel přiznává, že se mu Guardiolův trenérský rukopis líbí. S Bayernem chce na půdě Citizens uspět

Ve fotbalové Lize mistrů se v úterý odehrají úvodní zápasy čtvrtfinále. V souboji dvou velkoklubů Manchester City přivítá Bayern Mnichov. Narazí tak na sebe trenéři, kteří se před dvěma lety ve slavné soutěži se svými týmy utkali o titul.

Manchester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel

Trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel | Zdroj: Reuters

Fotbalového trenéra Thomase Tuchela čeká s Bayernem Mnichov premiéra v Lize mistrů. Německý šampion se v úvodním čtvrtfinále slavné soutěže představí na stadionu Manchesteru City.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají trenéři Thomas Tuchel a Pep Guardiola před čtvrtfinálovým utkáním v Lize mistrů

V květnu 2021 ve finále Ligy mistrů triumfovala Chelsea. Londýnský klub vedený Thomasem Tuchelem tehdy v Portu zdolal Manchester City s koučem Pepem Guardiolou 1:0.

V úterý večer se oba trenéři proti sobě postaví znovu, jen s tou výjimkou, že Tuchel bude tentokrát na lavičce Bayernu.

„Práci Pepa jsem hodně sledoval, když trénoval v Barceloně. Dokonce jsme se setkali, jsem mu vděčný, že se mnou komunikoval a spoustu věcí se mnou konzultoval. Obecně se od jeho týmů dost učím, ale nejsem jeho fanoušek, jen mě to baví,“ řekl na tiskové konferenci Thomas Tuchel, kterého čeká s Bayernem premiéra v Lize mistrů.

Guardiolův návrat

Speciální zápas má před sebou i kouč Manchesteru City Pep Guardiola, zkušený trenér totiž v minulosti s bavorským velkoklubem získal sedm trofejí a v roce 2016 se s ním v Mnichově loučily tisíce fanoušků.

„Když vám zavolá Bayern Mnichov a nabídne vám práci, musíte to vzít, protože taková situace už se nemusí opakovat. Toho rozhodnutí vůbec nelituju, zažil jsem tam skvělé časy, ale teď jsem v Manchesteru. Bayern je zvyklý pořád vyhrávat. Abychom uspěli, musíme podat ten nejlepší možný výkon,“ uvědomuje si Pep Guardiola, trenér Manchesteru City, který od září 2018 doma v Lize mistrů neprohrál čtyřiadvacet duelů v řadě a v úterý v tomto ohledu může vytvořit nový anglický rekord.

Souboj City s Bayernem začne ve 21.00 a serveru iROZHLAS.cz ho nabídne v podrobné online reportáži.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme