Sadílek se na soustředění zranil při jízdě na kole, reprezentační záložník přijde o evropský šampionát

Záložník Michal Sadílek se na soustředění české fotbalové reprezentace v Rakousku zranil při jízdě na kole a přijde o mistrovství Evropy v Německu. Na webu Fotbalové asociace ČR to uvedl mluvčí národního týmu Petr Šedivý. O případném povolání náhradníka trenér Ivan Hašek teprve rozhodne.

Praha (Aktualizováno: 18:50 9. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Sadílek v dresu české reprezentace

Michal Sadílek v dresu české reprezentace | Zdroj: Profimedia

„Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce,“ řekl Šedivý.

Jurásek, Sadílek, Kovář. Tři spolužáci ze sportovní školy v Uherském Hradišti jedou na fotbalové Euro

Číst článek

„Pro nás je to velké oslabení, protože Michal patří mezi zkušené hráče. Vždyť v průběhu zápasu proti Maltě navlékl i kapitánskou pásku. Přeju mu za celý tým, aby se co nejrychleji uzdravil. Jestli povoláme někoho dalšího, se rozhodneme v nejbližší době,“ uvedl kouč Hašek.

Zkušený člen reprezentace

Sadílek si jako jeden ze sedmi hráčů aktuální nominace zahrál i na minulém mistrovství Evropy v roce 2021, kde český tým došel do čtvrtfinále. Pětadvacetiletý záložník nizozemského Twente Enschede dosud za národní tým absolvoval 24 zápasů a dal jednu branku. „Je to velká nepříjemnost a oslabení pro naše mužstvo. Nevím, jak se to přesně stalo, ale je to trochu zbytečné. Případnou náhradu bych viděl třeba v bráchovi Lukášovi, který je podobný typ fotbalisty,“ řekl expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth. 

Český výběr v pondělí čeká v Hradci Králové proti Severní Makedonii generálka na Euro. Na šampionátu národní tým v základní skupině postupně nastoupí proti mistrům Evropy z roku 2016 Portugalsku, Gruzii a Turecku.

mich, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme