Chceme určitě dominovat a porazit je, burcuje Souček před Maltou. Coufal chce vracet fanouškům radost

Čas na přípravu českých fotbalistů před startem mistrovství Evropy se krátí. Na kempu v Rakousku je odpoledne čeká duel proti Maltě. Před pondělní generálkou proti Severní Makedonii to bude jediná možnost si před Eurem ještě něco vyzkoušet.

Schladming Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Tomáš Souček a Vladimír Coufal

Zleva Tomáš Souček a Vladimír Coufal | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Malta a Severní Makedonie – dva soupeři, kteří otestují české fotbalisty před startem mistrovství Evropy. Odpoledne v Grödigu výběr trenéra Ivana Haška nastoupí proti prvně jmenované Maltě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se čeští fotbalisté chystají na první přípravný zápas v Rakousku proti Maltě

„Je to první zápas a další pak hrajeme za tři dny. Schválně jsme to dali na tyto datumy, abychom měli čas na práci s týmem,“ říká trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek.

„Pro nás je jedno datum důležité, a to je 18. června. Tam musíme být všichni ready a top,“ přeje si Hašek.

Ten den totiž v Lipsku začne pro národní tým Euro. Ještě před soubojem s Portugalskem odehraje reprezentace přípravné duely. Cíl nejen pro dnešní zápas s Maltou je pro kapitána Tomáše Součka jasný

„Chceme určitě s Maltou dominovat a porazit je. I sebevědomí je potřeba, když to zvládneme a budeme mít tři vítězství v řadě a pak v Hradci Králové čtyři, tak by to před Eurem mohlo pomoci,“ myslí si kapitán reprezentačního výběru.

Trenéra Ivana Haška v duelech s Maltou a Severní Makedonií ale budou zajímat nejen předvedená hra a výsledky.

„Pro nás je priorita, aby se nikdo nezranil v přípravných zápasech. Rád bych, aby 26 hráčů, které jsme nominovali, mohlo odjet na Euro s tím, že chceme vidět téměř všechny v akci,“ dodává trenér národního týmu Hašek.

Trávník jsme připravovali tři týdny. Je to pro nás čest, říká ředitel Schladmingu, kde trénují Češi před Eurem

Číst článek

Jako hokejisté

Premiérový start v národním týmu by si tak mohl připsat záložník Lukáš Červ. Víc než po půl roce od kauzy Belmondo znovu obléknou reprezentační dres útočník Jan Kuchta a obránce Vladimír Coufal.

„Chceme navnadit fanoušky, aby tady byla pozitivní atmosféra a aby za námi republika stála. Chceme to udělat podobně jako hokejisti, když jsme se jako národ semkli a všichni šli za jedním úspěchem. O tohle bych poprosil fanoušky, abychom byli pozitivní směrem k fotbalu, a my uděláme vše pro to, abychom jim tu atmosféru a radost vrátili,“ vyzývá Coufal.

Předposlední přípravné utkání českých fotbalistů před mistrovstvím Evropy začne v 17.30. Radiožurnál Sport odvysílá duel proti Maltě v přímém přenosu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme