Místo kola havaroval na tříkolce. Sadílek pravidla národního týmu neporušil, řeší se možná náhrada

Příběh kuriózního zranění fotbalisty Michala Sadílka pokračuje. Reprezentační záložník přišel o Euro skutečně kvůli nehodě, ukázalo se ale, že místo kola nakonec havaroval na tříkolce.

Grödig (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Sadílek v dresu české reprezentac

Michal Sadílek v dresu české reprezentace | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

České fotbalisty čeká generálka na mistrovství Evropy, které v Německu začne v pátek. Na stadionu v Hradci Králové nastoupí v pondělí v podvečer proti Severní Makedonii. V reprezentační sestavě bude s jistotou chybět záložník Michal Sadílek a právě jeho zranění je aktuálně hlavním tématem na sociálních sítích.

Sadílek se na soustředění zranil při jízdě na kole, reprezentační záložník přijde o evropský šampionát

Číst článek

Národní tým v neděli ráno informoval o tom, že záložník Twente si poranil nohu při vyjížďce na kole. Web iSport.cz ale poté večer zveřejnil, že havaroval při jízdě na tříkolce, na kterou měl v době volna vyrazit i s dalšími spoluhráči. Následně byl o vysvětlení požádán reprezentační mluvčí Petr Šedivý, který se za situaci omluvil.

„Reprezentace uvedla, že Sadílek při vyjížďce na kole upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Právě s touto informací vedení národního týmu původně pracovalo a následně ji dalo k dispozici médiím. Bylo chybou, že národní tým neposkytl úplné informace a tímto se médiím a potažmo sportovním fanouškům omlouvá,“ napsal Šedivý Radiožurnálu Sport. 

Podle Šedivého měl Sadílek nehodu ve svém volném čase, který mohl využít podle svého uvážení, a neporušil tak týmová pravidla ani jakékoliv jiné interní dohody.

Náhradníci do akce?

Dá se předpokládat, že místo Sadílka realizační tým na mistrovství Evropy nominuje někoho z náhradníků. Trenér Ivan Hašek bude se svými spolupracovníky aktuální situaci řešit po pondělním utkání, jak řekl na předzápasové tiskové konferenci.

„Vyhodnotíme to podle zdravotního stavu. Některé hráče jsme kontaktovali, aby nebyli někde na dovolené, takže už máme připraveny i nějaké varianty,“ uvedl Hašek.

Sadílka by v nominaci mohli nahradit jiní střední záložníci jako Alex Král, Lukáš Kalvach, Petr Ševčík nebo Dominik Janošek. Přípravný duel českých fotbalistů proti Severní Makedonii začne v pondělí v 18 hodin v přímém přenosu Radiožurnálu Sport.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme