‚Nenapadlo mě, že toho někdo zneužije.‘ Sparťanský kapitán Krejčí podepsal dres s antisemitským heslem

Po sobotním zápase s Mladou Boleslaví, ve kterém Sparta zvítězila 5:0, propukly v táboře letenských titulové oslavy. Ještě před odjezdem do Prahy kapitán Sparty Ladislav Krejčí podepsal fanouškům dres s číslem 88 a antisemitským nápisem. Hráč se k celé věci vyjádřil prostřednictvím ředitele komunikace Sparty Ondřeje Kasíka na síti X.

Praha (Aktualizováno: 17:08 20. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlaté oslavy po výhře v Mladé Boleslavi, díky níž si Sparta zařídila v tabulce nedostižitelný náskok před druhou Slavií, narušil incident, který proběhl těsně před odjezdem letenských do Prahy. Po oslavách v kabině se tým přesouval k autobusu, přičemž se hráči ještě zastavili u skupinky svých příznivců. Kapitán mužstva Krejčí daroval svůj podpis fanouškům, kteří si přinesli rudý dres s číslem 88, odkazujícím na nacistickou ideologii, a antisemitským heslem. Fotka z místa byla zveřejněna v neděli večer na síti X. 

Krejčí se k incidentu vyjádřil na síti X prostřednictvím účtu ředitele komunikace Sparty Ondřeje Kasíka. Protože vlastní účet nemá, požádal jej, aby jeho reakci zveřejnil. Kapitán Sparty v ní uvedl, že se snažil vyjít vstříc co největšímu počtu fanoušků. „Nemusíme to dělat, ale chceme. A nikdy by mě nenapadlo, že by tohle někdo mohl zneužít proti nám,“ uvedl Krejčí. 

Zároveň dodal, že si uvědomuje plnou zodpovědnost za svůj čin, a vyjádřil respekt k odvěkému rivalovi z Prahy. „Tyhle věci si musím hlídat a distancuju se od jakýchkoliv rasistických názorů. Respekt rivalovi za těžkou bitvu o titul a přeju všem, ať se daří,“ uzavřel svou reakci kapitán Sparty. 

Mluvčí Policejního prezidia Ondřej Moravčík řekl ČTK, že podle kriminalistů není jednání sparťanského kapitána trestné. 

Antisemitský pokřik „Jude Slavie“ nadále používá část letenských fanoušků, přestože Sparta se proti němu dlouhodobě vymezuje. „Tímto pokřikem dehonestujeme sami sebe, slavnou historii klubu a hodnoty ACS. Tento pokřik neškodí Slavii, ani jejím fanouškům. Nevypovídá nic o klubu z Vršovic. Vypovídá o nás,“ uvedla Sparta již před pěti lety na svém webu v dopise fanouškům.

klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme