Nejlepším útočníkem fotbalové ligy je Řezníček z Brna, záložníkem pak Krejčí ze Sparty

Nejlepším útočníkem prvoligové sezony byl v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) zvolen brněnský lídr střelecké tabulky Jakub Řezníček, záložníkem pak Ladislav Krejčí mladší, který jako kapitán dovedl pražskou Spartu k titulu. Letenští ovládli tři ze čtyř doprovodných anket, už ve středu LFA oznámila vítězství brankáře Matěje Kováře a Asgera Sörensena mezi obránci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí mladší

Ladislav Krejčí mladší | Zdroj: Profimedia

Hlavní kategorie budou vyhlášeny v sobotu, kdy je na programu poslední kolo nadstavbové skupiny o titul.

Přestože Brno ve středu před nedělním závěrečným kolem sezony kleslo na poslední místo tabulky, jeho nejlepší střelec Řezníček prožívá životní sezonu. Zkušený útočník, který v pátek oslaví 35. narozeniny, dosud zaznamenal v ligovém ročníku 19 branek a je krok od triumfu mezi kanonýry.

Nejlepší obránce a brankář pochází ze Sparty. Ceny první fotbalové ligy obdrželi Sörensen a Kovář

Číst článek

Zároveň mu schází už jen dva góly ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů pro hráče se 100 a více trefami v nejvyšších soutěžích.

Řezníček v hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů jasně kraloval a druhého v pořadí sparťana Jana Kuchtu porazil o 65 bodů. O dalších 50 bodů zpět skončil na třetím místě jablonecký Jan Chramosta.

Krejčí dotáhl jako kapitán Spartu k prvnímu ligovému titulu po devíti letech, který Letenští definitivně získali v úterý po bezbrankové remíze v Uherském Hradišti v předposledním čtvrtém kole nadstavby. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant vinou zranění zasáhl na podzim jen do dvou kol, v jarní části se ale dostal do životní formy.

I když Krejčí v ligové sezoně nastoupil jen do 18 zápasů, dal 13 branek a mezi záložníky je v soutěži nejlepším střelcem. Řadu utkání navíc defenzivní univerzál odehrál na pozici stopera. Krejčí byl především specialistou na penalty, proměnil všech osm. Jeho trefy z pokutových kopů byly klíčové v závěru sezony.

Sparťanský kapitán v hlasování získal 104 bodů a druhého spoluhráče Lukáše Haraslína překonal výrazně o 51 bodů. Na třetí příčce se umístil nigerijský křídelník Peter Olayinka ze Slavie.

LFA tradičně nejprve zveřejňuje výsledky doprovodných kategorií. V pátek oznámí tříčlennou finálovou nominaci na vítěze hlavních kategorií, které vyhlásí v sobotu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme