Slavia nemá na derby s Bohemians jasnou sestavu. Největší opory budou možná odpočívat

Šetřit, nebo nešetřit? To je, oč běží u fotbalistů Slavie před vršovickým derby v Ďolíčku. Uspět na stadionu Bohemians je sice otázkou nejen ligových bodů, ale také prestiže, jenže už ve středu čeká slávisty rozhodující duel o postup do Ligy mistrů. A proto asi některé opory zamíří jen na lavičku nebo dokonce tribunu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavia Praha při zápase proti APOELu Nikosie

Fotbalisté Slavia Praha při zápase proti APOELu Nikosie | Zdroj: ČTK

Poslouchat představování slávistické sestavy před ligovými duely nové sezóny, to je trochu jako sledovat tažení výherních čísel v loterii. Pochopitelně jen pro ty, kteří si soupisku předem sami nenajdou.

Kvůli širokému kádru a paralelním bojům o Ligu mistrů nikdy pořádně nevíte, na jaké hráče trenér Jaroslav Šilhavý ukáže. Jisté to není ani tentokrát.

„Samozřejmě nějaké změny uděláme, protože naše priorita je pak po víkendu odveta s Apoelem. Tím nechci říct, že bychom se nesoustředili na Bohemku, ale určitě zohledníme zdravotní stav. Uvidíme, jak to dáme dohromady,“ řekl Radiožurnálu trenér Slavie Šilhavý.

Do úvodního zápasu posledního předkola Ligy mistrů v kyperské Nikósii totiž nemohli zasáhnout Danny, Deli, Švento ani Mingazov.

„Uvidím, co bude k dispozici. Pak se rozhodneme,“ nechce nic dopředu prozrazovat Šilhavý.

Slávisté budou ale zároveň zvažovat nasazení i těch, kteří jsou zdravotně v pořádku. Jednak proto, aby si před klíčovou odvetou s Apoelem odpočali, a také se nezranili, jako se to právě v posledním ligovém utkání přihodilo Delimu s Dannym.

Obměna sestavy pro vršovické derby je hojně propíraným tématem mezi fanoušky sešívaných a to i na sociálních sítích. Jeden z nich Ondřej Kreml dokonce na twitteru zorganizoval anketu, které se zúčastnily čtyři stovky hlasujících. Tři čtvrtiny z nich by nechaly mimo sestavu maximálně pár klíčových hráčů.

Řada příznivců zmínila, že po porážce 0:2 na Kypru už je Liga mistrů stejně ztracená, podle fanouška s přezdívkou pan Lama se můžou šetřit peníze do kasičky a ne profesionální fotbalisti.

Jiní slávisté naopak připsali, že by zápas v Ďolíčku kvůli vidině milionářské soutěže klidně odepsali. Jak to trenéři sešívaných nakonec vymyslí a jestli to povede k vítězství nad Bohemians, bude jasné po konci utkání, které začíná v 18 hodin.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme