Krátká zimní příprava komplikuje Tipsport ligu. ‚Nikdo neví, do čeho jde,‘ říká patron turnaje Blažek

Letošní krátká zimní přestávka ve fotbalové lize dostala do neobvyklé pozice kluby, ale třeba i pořadatele turnajů. Třeba účast na tradiční Tipsport lize, kde vítěze čeká zaplacené týdenní soustředění na Maltě, skoro všechny ligové týmy odmítly.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Blažek, bývalý brankář a patron Tipsport ligy

Jaromír Blažek, bývalý brankář a patron Tipsport ligy | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Letos je to hodně specifické, nikdo neví, do čeho jde. Hlavně trenéři se s tímhle nikdy nesetkali, je to pro ně nové a neví, co hráči udělají po takhle krátké zimní pauze,“ říká Radiožurnálu patron Zimní Tipsport ligy a bývalý brankář Jaromír Blažek.

Stanciu chtěl přestoupit do Egypta. ‚Ale spokojení musí být dva,‘ vysvětlil odmítnutí Rosický

Číst článek

Pauza ve fotbalové lize má po změně hracího sytému jen osm týdnů a většina klubů tak řešila, jak krátkou přípravu na jaro naplánovat. Uvědomuje si to i ředitel turnaje Aleš Kolář.

„S výjimkou Sparty a Plzně, které to dlouhodobě nehrají, komunikujeme se všemi. Každým rokem týmy zvažují svou účast a mění se. Letos jich máme méně, ale důvodem je změna termínové listiny, to je pro všechny novinka v všichni se s tím učí zacházet,“ vysvětluje šéf turnaje.

Dříve prestižní Tipsport ligy se tak zúčastní jen tři ligové kluby: Jablonec, Ostrava a Příbram. Přitom pořadatelé se snažili kluby nalákat nejen na kvalitní umělá hřiště a vysoké odměny.

„Dohromady se rozděluje 800 tisíc korun a pro navazující Tipsport Malta Cup je to týdenní soustředění v teple a na přírodním trávníku,“ popisuje zástupce generálního sponzora Lubomír Ježek hlavní výhru.

Nejlepší tým letošního ročníku pojede na týdenní soustředění na Maltu. „Ví se, že my na zahraniční soustředění nejedeme, a když se naskytla tahle možnost, rádi bychom to využili a podívali se do tepla,“ přiznává asistent trenéra Příbrami Bohuslav Pilný, že týdenní soustředění na Maltě je pro jeho tým lákavé.

Zároveň ale také připomenul, že poslední vítěz turnaje Zbrojovka Brno následně nezvládl ligové jaro a sestoupil.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme