VIDEO: Souček znovu pálil za West Ham. Gólem pomohl k remíze na hřišti Newcastlu

Český záložník Tomáš Souček skóroval v anglické fotbalové lize ve druhém zápase za sebou a pomohl West Hamu k remíze 2:2 na hřišti Newcastlu. V základní sestavě nastoupil ve 33. kole i Matěj Vydra z Burnley, které remizovalo 1:1 se Sheffieldem. Český útočník odehrál 69 minut, než ho na hrotu vystřídal Chris Wood.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Součkův gólový moment přišel v 65. minutě za stavu 1:1 a podobně jako ve středečním utkání s Chelsea se český reprezentant prosadil po rohovém kopu.

První úspěch Součka v Anglii. Chelsea dal gól hlavou, jeho West Ham vyhrál 3:2

Číst článek

Tentokrát poslal do sítě z otočky míč, který se odrazil od břevna po hlavičce Declana Rice. West Ham ale neudržel vedení dlouho, o 92 vteřin později se domácí prokombinovali až do vápna, kde střelou k tyči vyrovnal Jonjo Shelvey.

Souček byl ústřední postavou závěrečné desetiminutovky, kdy se „Kladiváři“ snažili urvat všechny tři body. V 80. minutě jeho hlavičku vychytal slovenský brankář Martin Dúbravka. Bývalý gólman Liberce nebo Sparty se zaskvěl i při dělovce střídajícího Andrije Jarmolenka, jemuž přichystal střeleckou pozici patičkou právě český záložník.

West Ham zůstává v neúplné tabulce šestnáctý, ale navýšil svůj náskok na sestupové pásmo na rozdíl čtyř bodů. Newcastle je na 12. místě a neprohrál šesté utkání v řadě, což se mu naposledy podařilo na konci sezony 2015/16.

Vydra minul

V utkání Burnley - Sheffield mohl Vydra poslat svůj tým do vedení, ale ve slibné šanci těsně minul branku. O obě trefy se postarali stopeři.

Nejprve poslal míč ve skluzu do sítě ve 43. minutě domácí James Tarkowski a deset minut před koncem vyrovnal John Egan, který zakončil na zadní tyči z halfvoleje. Irský obránce dal první gól v Premier League a v kariéře se tak prosadil ve všech čtyřech nejvyšších anglických soutěžích.

Oba týmy vzájemnou remízou ztratily body v boji o postup do evropských pohárů. Sheffield zaostává za pátým Manchesterem United o sedm bodů, Burnley o devět.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme