Vítězství 43:1 a zisk titulu v závěrečném duelu. V Maďarsku vyšetřují podivné fotbalové utkání žáků

Velice pozoruhodný fotbalový výsledek nabídlo v Maďarsku poslední kolo regionální ligy žáků do 14 let. Mladíci z klubu Kerekegyháza totiž porazili Pálmonostoru 43:1 a o skóre se tak dostali před hráče Miklósi, kteří už pózovali na mistrovských fotkách. Trenér vítězů mluví o zázraku, maďarský fotbalový svaz netradiční závěr soutěže vyšetřuje.

Miklósi (Maďarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Situace před závěrečným šestnáctým kolem regionální soutěže vypadala jasně. Žákovský tým Miklósi věděl, že když poslední zápas vyhraje, tak už by měl mít titul téměř jistý. Před druhým celkem Kerekegyházou měl o 41 vstřelených branek lepší skóre.

Miklósi už před týdnem porazilo právě hlavního konkurenta o výhru v soutěži Kerekegyházu, a když v posledním duelu sezony vyhrálo 1:0, tak nemělo nic bránit vítěznému veselí.

Mladí fotbalisté si už užívali spontánní oslavy, fotili se, ale poté přišla zpráva, že jejich rival Kerekegyháza porazil Pálmonostoru 43:1. A právě o 42 gólů potřeboval tým z šestitisícového města vyhrát, aby se vyhoupl na první místo tabulky. 

O triumfu tak rozhodlo skóre a kouč Kerekegyházy prozradil, jak hráče před duelem motivoval. „Je to zázrak. Slíbil jsem klukům, že pokud dají 40 gólů, tak poběžím maraton,“ přiznal Viktor Király v příspěvku na facebooku.

Během duelu se dokonce zasekla výsledková tabule, protože podle oficiálního zápisu padly mezi 59. a 60. minutou čtyři góly. Na zmenšeném hřišti se hraje 80 minut a s osmi hráči v poli. Odevzdaný soupeř z Pálmonostory, který skončil v tabulce beznadějně poslední, za celou sezonu inkasoval 198 gólů, takže dvojciferné debakly nebyly výjimkou.

Podivný výsledek utkání zatím není oficiálně potvrzen, protože se situací v Maďarsku začala zaobírat širší fotbalová veřejnost, média a především svaz. „Disciplinární komise krajského výboru věc prošetřuje,“ uvedl Maďarský fotbalový svaz na otázku serveru Telex.hu.

rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme