Na návrat jsem se moc těšil. Jsem rád, že byl vítězný, radoval se pardubický Kaut po derby proti Hradci

Hokejisté pardubického Dynama vedou ligovou extraligovou tabulku i po nedělním derby v Hradci Králové. Pardubice vyhrály 4:2 a vedle bodového zisku je mohly těšit i další věci. Třeba velmi dobrý herní projev nebo první zápas (a v něm hned premiérový gól) posily z NHL Martina Kauta.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Pardubic Martin Kaut se spoluhráči slaví svůj gól v derby proti Hradci Králové

Hokejista Pardubic Martin Kaut se spoluhráči slaví svůj gól v derby proti Hradci Králové | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

„Poslední zápas jsem hrál na mistrovství. Bohužel jsem se zranil během přípravy na tréninku, ale teď už jsem v pořádku. Těšil jsem se moc, lepší zápas jsem si asi nemohl vybrat. Jsem rád, že byl vítězný,“ liboval si po utkání Martin Kaut, který k výhře svého týmu přispěl výborným výkonem a nechytatelnou ranou do růžku branky Patrika Bartošáka, která znamenala průběžné vedení Dynama 2:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Východočeské derby v extralize ovládly Pardubice. Gólem k výhře přispěl i navrátilec Martin Kaut

I když sám Kaut po utkání řekl, že umí hrát ještě lépe a doufá, že to brzy ukáže, byl jednou z klíčových postav Pardubic. Naskočil do týmu, který šlape. A o to měl podle vlastních slov návrat jednodušší. „Kluci mi to hodně usnadnili. Dá se říct, že vyhrávali skoro každý zápas a hodně mi pomohli. Doufám, že jim teď pomůžu taky a budeme ve vítězstvích pokračovat,“ řekl Kaut.

V minulých letech měl většinou v domácích derby navrch Hradec, který ani tentokrát neslevil ze svých typických zbraní – aktivní hry a nepříjemného napadání. Jenže letošní Pardubice mají sílu a Mountfieldu toho moc nedovolily.

Momentů, kdy by se hosté museli obávat o osud zápasu, podle Kauta příliš nebylo. „Hradec dal gól jen z přesilovek. Takže kdybychom se vyvarovali vyloučení, možná jsme ani nedostali gól. Myslím si, že při 5 na 5 jsme to odehráli skvěle a jsme rádi za tři body,“ těšilo pardubického útočníka.

S jeho návratem do sestavy ještě vzrostla konkurence v útocích Dynama. Kouč Václav Varaďa má k dispozici možná i víc než pět útoků na extraligové nebo ještě vyšší úrovni.

Podle autora vítězného gólu v derby Tomáše Vondráčka to ale vůbec není špatně. „Je to tak, jak to je. Myslím si, že je to dobře. Každý ze sebe musí vydat 120 procent, aby se v sestavě udržel, a to podle mě každého motivuje k tomu, aby se na zápas pořádně připravil,“ konstatuje Vondráček.

A že to funguje, ukazuje i pohled na tabulku. Dynamo je první o skóre před Litvínovem, Sparta ztrácí čtyři body a čtvrtý Třinec už má osmibodové manko.

Tomáš Lörincz, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme