Pastrňák s Krejčím se asistencemi zasadili o obrat Bostonu. Rutta nahrál na vítězný gól Tampy

Hokejisté Bostonu i díky asistencím Davida Pastrňáka a Davida Krejčího otočili v 53. minutě na ledě Philadelphie skóre během 27 sekund a vyhráli v pátečním utkání NHL 2:1. Jan Rutta přihrál na vítězný gól Tampy Bay, která doma udolala Detroit 3:1. Jediná branka poražených padla po střele Filipa Zadiny, který nastoupil poprvé od 19. ledna.

New York (Aktualizováno: 7:10 6. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezbrankový stav se ve Philadelphii měnil poprvé až ve 41. minutě, v níž se prosadil tečí James van Riemsdyk. Domácí Joel Farabee ještě neproměnil v závěru druhé třetiny po faulu Jakuba Zbořila trestné střílení, gólman Tuukka Rask sklapl betony proti jeho střele včas.

Kubalík skóroval a připsal si dvě asistence proti Carolině. Nečas nedohrál po ráně hlavou o led

Číst článek

Boston prohrával s Philadelphií před dvěma dny v 53. minutě dokonce 1:3 a zápas otočil i díky hattricku a asistenci Pastrňáka. Český útočník pomohl v páteční odvetě k vyrovnání, jeho střelu dorazil Brad Marchand.

Havířovský rodák tak bodoval po návratu od operace kyčle ve všech čtyřech zápasech (5+3). Obrat dokonal Sean Kuraly, který střelou zpoza levého kruhu překvapil Briana Elliota. Asistenci si připsal Krejčí.

Střelu Zadiny, který vynechal předchozích sedm utkání kvůli protokolu covid-19, tečoval v desáté minutě Vladislav Naměstnikov a otevřel skóre. Tampa Bay otočila góly hráčů, kteří se v sezoně trefili poprvé. Vyrovnal Pat Maroon a zbývající dvě branky vstřelil Barclay Goodrow.

Kanadský útočník po přihrávce Rutty nejdříve zlomil střelou od modré čáry v závěru druhé třetiny nerozhodný stav a výhru zpečetil gólem při power play.

Ruttova asistence na trefu Goodrowa:

NHL:
Philadelphia - Boston 1:2, Tampa Bay - Detroit 3:1, Florida - Nashville 2:1, Anaheim - San Jose 4:5 po sam. nájezdech, Vegas - Los Angeles 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme