Hertl čtyřmi body řídil výhru Vegas nad Los Angeles. Chytil dvakrát skóroval

Útočník Tomáš Hertl při výhře hokejistů Vegas 6:1 nad Los Angeles překonal dvakrát Davida Ritticha a navíc přihrál na dva góly. Čtyřbodový večer prožil v NHL počtvrté a poprvé v dresu Golden Knights, kam přišel v březnu ze San Jose.

New York (Aktualizováno: 8:55 23. 10. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Vegas Tomáš Hertl

Útočník Vegas Tomáš Hertl | Foto: David Beck | Zdroj: Profimedia

Jen o bod méně si připsali v úterním programu, do kterého zasáhlo všech 32 týmů, ještě další dva čeští útočníci. Filip Chytil přispěl dvěma góly a přihrávkou k výhře New Yorku Rangers 7:2 na ledě Montrealu a byl stejně jako Hertl vyhlášen první hvězdou zápasu. Martin Nečas pomohl brankou a dvěma přihrávkami k obratu Caroliny v Edmontonu z 0:2 na 3:2 v prodloužení.

Z českých gólmanů se radoval z vítězství jen Lukáš Dostál, který dovedl 27 zákroky Anaheim k výhře 3:1 nad San Jose.

Karel Vejmelka se dostal do branky Utahu od druhé třetiny za stavu 0:4 a ze čtrnácti střel Ottawy neinkasoval. Petr Mrázek inkasoval šestkrát z třiceti střel při prohře Chicaga 3:6 s Vancouverem. Na straně vítězů si připsal jednu přihrávku Filip Hronek.

„Ví, že je potřeba, aby útok podporoval trochu více,“ řekl trenér Vegas Bruce Cassidy o Hertlovi, který v předchozích třech zápasech získal venku jen bod. „Ne, že by se nesnažil. Chvilku trvá, než si všechno sedne a tohle mu zvedne sebevědomí. Po zápasech venku vypadal trochu sklesle. Chce nám pomáhat vítězit,“ doplnil kouč.

Vegas vedlo po úvodní třetině 3:0 a všechny branky nesly Hertlovu stopu. Český útočník otevřel skóre v 10. minutě, když se prosadil v přesilové hře bekhendovou dorážkou před brankou.

Při druhé trefě tečoval Hertl střelu od modré čáry a původně jej komentátoři označovali za střelce gólu, než opakovaný záznam ukázal, že se jako poslední dotkl puku Mark Stone. Třetí branku vstřelil Pavel Dorofejev, který dorazil Hertlovu střelu.

Podruhé skóroval Hertl v utkání ve 49. minutě, když doklepl puk do prázdné branky. Český útočník nasbíral čtyři body v zápase poprvé od 17. ledna 2022, tehdy shodou okolností také proti Los Angeles přihrál na čtyři góly. Rittich inkasoval šestkrát z třiceti střel.

Chytil vstřelil oba góly v přesilové hře. Při první trefě zastavil v obranném pásmu průnik domácích a založil zavezením puku do útočné třetiny kontr, který z prostoru před brankou i zakončil. Pohlednou akcí zvýšil už ve 12. minutě na 4:0.

Podruhé skóroval Chytil z dorážky a upravil tím v 56. minutě na 6:2. Předtím připravil pátý gól týmu, když se po jeho přihrávce prosadil z levého kruhu Braden Schneider.

Carolina prohrávala góly Connora McDavida po dvou třetinách 0:2. Už po 44 sekundách třetí části skóroval v přesilové hře z levého kruhu Shayne Gostisbehere, jemuž ideálně přihrál Nečas. Český útočník vyrovnal v 54. minutě, když po chytrém pasu Erica Robinsona střílel do prázdné branky. Sedm sekund před koncem prodloužení rozhodl Sebastian Aho, jehož uvolnil v přečíslení dva na jednoho Nečas.

Asistence Ondřeje Paláta nestačila New Jersey, které doma podlehlo v přestřelce Tampě Bay 5:8. Colorado i díky přihrávce Ivana Ivana vyhrálo na ledě Seattlu 3:2. Jakub Vrána přihrál na poslední gól Washingtonu, který zvítězil ve Philadelphii 4:1.

NHL:

Philadelphia - Washington 1:4, Florida - Minnesota 1:5, New Jersey - Tampa Bay 5:8, Buffalo - Dallas 4:2, Montreal - NY Rangers 2:7, Columbus - Toronto 6:2, NY Islanders - Detroit 0:1, St. Louis - Winnipeg 2:3, Chicago - Vancouver 3:6, Nashville - Boston 4:0, Calgary - Pittsburgh 4:3 po sam. nájezdech, Edmonton - Carolina 2:3 v prodl., Utah - Ottawa 0:4, Anaheim - San Jose 3:1, Seattle - Colorado 2:3, Vegas - Los Angeles 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme