Ondřej Kaše podepsal v Anaheimu novou smlouvu, vydělá si skoro 8 milionů dolarů

Český útočník Ondřej Kaše podepsal v NHL jako chráněný volný hráč nový tříletý kontrakt s Anaheimem. Vydělá si díky němu celkem 7,8 milionu dolarů (téměř 178 milionů korun) a finančně si polepší.

Anaheim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše

Ondřej Kaše | Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V předchozí sezoně, která byla jeho druhou v elitní lize, si podle tříleté vstupní smlouvy vydělal těsně přes 700 tisíc dolarů.

Ondřej Kaše po průlomové sezoně v NHL vyhlíží novou smlouvu i zápas proti bratrovi

Číst článek

Dvaadvacetiletý Kaše má za sebou velmi povedený ročník a vylepšil si osobní maxima. Odehrál 66 zápasů v základní části a nasbíral 38 bodů za 20 branek a 18 asistencí.

S 18 kladnými body v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech byl třetím nejlepším v týmu Ducks. Během čtyř duelů play off nebodoval.

„Ondřej je velmi talentovaný šikovný hráč, který má před sebou v této lize zářivou budoucnost. Dobře bruslí, umí skórovat a jako hráč se bude i nadále zlepšovat s přibývajícími zkušenostmi,“ řekl generální manažer kalifornského týmu Bob Murray.

Právě Ducks si Kašeho vybrali jako 205. hráče během draftu v roce 2014. A jako dosud jediný ze sedmého kola tehdejšího výběru talentů to dotáhl až do NHL. Celkem má na kontě 119 duelů základní částí a 53 bodů (25+28), ve 13 bitvách play off přidal dvě trefy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme