Hokejová Sparta vstoupí do sezony Ligou mistrů. ‚Naší ambicí je extraligový titul,‘ prohlásil trenér Gross

V minulé sezoně jim chyběla sekunda k tomu, aby postoupili do finále nejvyšší české soutěže. Hokejová Sparta si ale nakonec o titul nezahrála a za dva týdny začíná nový ročník extraligy. Spartu nejprve ale čeká hokejová Liga mistrů. „Myslím, že to bude dobrá zkouška, že nás všichni prověří a chtěl bych, aby nám to pomohlo,“ prohlásil v rozhovoru pro Radiožurnálu Sport trenér Sparty Pavel Gross.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lavička hokejistů Sparty

Lavička hokejistů Sparty | Foto: Pavel Mazáč | Zdroj: Profimedia

Zápasovou energii budete potřebovat už brzy. Je Liga mistrů dobrá příprava na českou extraligu? Před jejím startem vás čekají hned čtyři zápasy. Není to hodně?
Takhle se o tom nebavíme a ani na to nemyslíme. Plán je takhle nastavený a myslím, že nás čekají kvalitní soupeři. A navíc si chceme zahrát i proti jiným týmům. Část přípravy jsme odehráli ve Wolfsburgu a tam jsme hráli s úplně jiným druhem soupeřů a pro nás to byla zajímavá zkušenost s tím, jaký hokej se hraje v jiných soutěžích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport před startem hokejové Ligy Mistrů, do které vstoupí i pražská Sparta

Máme nejenom Finy, ale také Fehévar z Maďarska, kde hraje mnoho hráčů z jejich národního týmu. A myslím, že to bude dobrá zkouška, že nás všichni prověří a chtěl bych, aby nám to pomohlo.

Bude to trenérsky pestré. Zápas s Tapparou, poté nečitelný tým z Maďarska a ještě například zápas v Německu. Budete přeci jen skákat z jednoho stylu hokeje na jiný, to mi zní jako dobrá zkouška.
Je to jako národní tým na mistrovství světa. Vždy je tam několik systémů a jsou jiné. Je hezké to poznat, ale musíme se především bavit o nás, našich silných stránkách a o hře, kterou bychom rádi hráli.

Hokejová Liga mistrů má poprvé v historii švýcarského vítěze. Ženeva ve finále udolala Skellefteu

Číst článek

Jak se vám líbí systém Ligy mistrů? Je tam obrovská tabulka, kde nehrajete se všemi účastníky a poté se utvoří šestnáct týmů do vyřazovací části. Je to specialita evropského hokeje?
Je to netradiční, ale nedávno jsem zjistil, že i fotbal má podobný systém. Nevím, jestli to pomůže, ale nejlepší týmy se vždy prosadí. Ten, kdo ve skupině vše vyhraje, stejně musí projít přes play off a to nám napoví, kdo je v Evropě nejlepší.

Jaké jsou ambice hokejové Sparty? Je to extraligový titul? Řeknete to napřímo?
Mě k tomu nemusíte ani nutit. Pokud jste zaměstnanec Sparty, je jedno na jakém postu, tak máte vždy největší ambice a naší ambicí je extraligu vyhrát.

František Kuna, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme