Hokejová Sparta představila další posilu, do klubu se vrací reprezentant Řepík

Hokejovou Spartu posílil reprezentační útočník Michal Řepík. Účastník posledních čtyř světových šampionátů i olympijských her v Pchjongčchangu se vrací do svého mateřského klubu po roce a půl. Klub to uvedl v úterý na svém twitteru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Oslovil jsem Michala ihned po nástupu do funkce ve Spartě, ač nerad podobné věci řeším před mistrovstvím světa,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Petr Ton. 

‚Zvažovali jsme Teplice, v Drážďanech mají zkušenosti.‘ Litvínov a Sparta se chystají na venkovní duel

Číst článek

V příchodu reprezentačního útočníka sehrál významnou roli nový sportovní manažer Jaroslav Hlinka. „Michal si tehdy vážil naší nabídky, ale chtěl ještě rok pokračovat v zahraničí. Po příchodu Jardy Hlinky se ale šance na spolupráci otevřela znovu a nakonec jsme se dohodli. Dobře se spolu znají, hráli spolu v jedné lajně,“ připomněl Ton.

Vlašimský rodák strávil uplynulý ročník v Kontinentální hokejové lize ve Slovanu Bratislava a následně ve Viťazu Podolsk. Sezonu zakončil v dresu národního týmu, se kterým obsadil na světovém šampionátu na čtvrté místo.

„Těšíme se spolu s rodinou zpátky domů. Jsem připravený na to, že mám být jedním z lídrů týmu, a věřím, že společně dosáhneme v nové sezoně úspěchu,“ řekl třicetiletý forvard.

Řepík prošel za svou kariéru řadu klubů v KHL a jednu sezonu strávil ve finské lize u Pelicans Lahti. Do NHL nakoukl v dresu Floridy Panthers, do prvního týmu se ale natrvalo neprosadil.

V sezoně 2015/16 vyhrál s Libercem svůj jediný český extraligový titul. Jak uvádí ČTK, na kontě má v domácí nejvyšší soutěži 90 utkání a 75 bodů za 39 branek a 36 asistencí. V KHL, kde nastupoval i v barvách Lva Praha, má na kontě 242 utkání včetně play-off a 88 bodů za 44 gólů a 44 přihrávek.

Vít Moravec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme