Rozhýbat svaly, ale hlavně novou výstroj. Postupně budeme přidávat, hlásí trenér Mory Jan Tomajko

V nových bruslích i výzbroji vyjeli v pondělí extraligoví hokejisté Olomouce na led. Vyrazili na něj poprvé v přípravě na novou sezónu. Zatím se připravují ve volnějším tempu, naplno se rozjedou během několika dnů.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Jan Tomajko, trenér HC Olomouc | Zdroj: Alena Zapletalová/hc-olomouc.cz

„Hráči mají nové výstroje, nechceme je, jak se říká, odpálit. A i když třeba mají starou, tak když v tom člověk není dva nebo tři měsíce, tak to tlačí,“ řekl po prvním tréninku na ledě Jan Tomajko, trenér Mory. I on to na sobě cítil? „Já mám brusle staré patnáct let, takže já jsem v pohodě,“ usmál se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhýbat svaly a hlavně novou výstroj. Budeme přidávat, hlásí po návratu na led trenér Mory Tomajko

Náročnost přípravy se bude podle něj zvyšovat. „Ještě tento týden to bude takové zahřívací a postupně budeme přidávat. Myslím, že ve čtvrtek, pátek už to kluci budou mít ochytané a potom budou moct přidat.“ zmiňuje.

Na první trénink se těšil i útočník Petr Fridrich, novic na olomoucké soupisce. „Jsem rád, že jsme byli na ledě, je to příjemnější. Mám ale komplet novou výstroj, takže to bylo takové zatuhlé,“ potvrdil trenérova slova.

Úkolem Petra Fridricha bude v nové sezóně hlavně střílet góly, kvůli tomu ho hanácký klub angažoval z Vítkovic. „Přicházím sem s nastavením, že se ode mě bude čekat, abych dával góly. Jsem na to připravený a uvidíme na ledě,“ zmiňuje Fridrich.

První přípravné utkání před novým extraligovým ročníkem odehraje Mora ve čtvrtek 8. srpna na svém ledě proti slovenskému Zvolenu.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme