‚Jsem rád, když jsou děti nadšené.‘ Krpálek ukazuje krásu juda žákům, pro podpis si ale chodí i učitelé

Už potřetí přijal judista Lukáš Krpálek žádost o zařazení do projektu Radiožurnálu Olympijský rok. V něm se mapuje příprava sportovců před hrami, které začnou už za 15 dnů v Paříži. Lukáš Krpálek během tvrdé přípravy na olympijské hry a objíždění závodů nezapomíná ale na své příznivce a propagaci juda.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Lukáš Krpálek se věnuje dětem během roku několikrát. Do svého nabitého programu během přípravy na olympijské hry se snaží naplánovat akce, kde se s dětmi setkává. Propaguje tam judo a zve další zájemce do Krpálek Judo Academy.

Přehrát

00:00 / 00:00

I před olympiádou pokračuje s propagací juda u mládeže. Jak dvojnásobného olympijského vítěze charakterizují děti?

Času během přípravy ale Krpálek moc nemá a tak se stává, že jen pár hodin po příletu ze soustředění se vydává hned mezi děti. Únavu ale na něm nenajdete, pořád je usměvavý a neodmítne jakoukoliv žádost o fotku či podpis.

Vyfotit se s Lukášem Krpálkem nechtějí jen děti, ale i jejich učitelé a učitelky, které děti na sportovní akci v pražských Letňanech přivedli.

„Cítila jsem se jako trpaslík. Děti jsou nadšené a běhají za ním,“ usmívá se jedna z učitelek. A jaké to je pro Krpálka být obklopen dětmi ze základních škol?

„Krásné. Jsem rád, když jsou děcka nadšená, jdou si pro podpis. Je hrozně důležité  motivovat děti, aby sportovaly, hýbaly se a užívaly si to,“ pochvaluje si třiatřicetiletý judista.

A chválou nešetří ani děti, které jednoho z nejúspěšnějších českých sportovců neskrývaně obdivují.

„Je to člověk, který něco dokázal. Je sympatický a hodný,“ hodnotí některé děti, které měly možnost potkat se s dvojnásobným olympijským vítězem Krpálkem.

Petr Kadeřábek, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme