‚Zastáváme principy fair play, jsme šokováni.‘ V týmu kanadských fotbalistek končí kvůli špehování dva lidé

Kvůli použití dronu během tréninku novozélandských fotbalistek na olympijských hrách nuceně opustili tým Kanady asistentka trenérky a analytik. Nový Zéland si před čtvrtečním vzájemným zápasem postěžoval na počínání soupeře Mezinárodnímu olympijskému výboru, načež Kanadský olympijský výbor oznámil, že v Paříži skončili dva členové jejich fotbalové výpravy. V úvodním zápase navíc obhájkyně zlata nepovede z lavičky Bev Priestmanová.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fobtal (ilustrační foto)

V týmu kanadských fotbalistek končí kvůli špehování dva lidé (ilustrační foto) | Zdroj: Pixabay

„Z olympijského týmu byli vyřazeni neakreditovaný analytik Joseph Lombardi i asistentka trenérky Jasmine Manderová a okamžitě se vrátí domů,“ uvedl kanadský výbor v prohlášení. Priestmanová se za incident z pondělního tréninku v St. Etienne omluvila a rozhodla se, že utkání proti Novému Zélandu nepovede z pozice kouče.

„Za celý tým se chci omluvit především hráčům a realizačnímu týmu novozélandského fotbalu a také našim hráčkám. Konečnou odpovědnost za chování nesu já,“ řekla.

Argentina na úvod olympijského turnaje podlehla Maroku, VAR po dvouhodiném přerušení odvolal gól

Číst článek

Když trénink novozélandských fotbalistek dron v pondělí narušil, vedení výpravy se obrátilo na policii. „Pilot, identifikován jako pomocný člen kanadského družstva, byl zadržen,“ uvedl Novozélandský olympijský výbor.

Kanaďané se omluvili a vyvodili personální důsledky. „Zastáváme principy fair play, jsme šokováni a zklamáni. Všem dotčeným se omlouváme a další kroky řešíme s MOV, organizátory, kanadským svazem i FIFA,“ uvedl kanadský výbor v prohlášení.

Kanadské fotbalistky před třemi lety na OH v Tokiu získaly premiérové zlato poté, co zdolaly Švédky na penalty. Nyní k hlavním favoritkám nepatří. Olympijského turnaje se zúčastní dvanáct týmů rozdělených do tří skupin, na titul by měly útočit zejména Američanky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme