Neporazitelnost Red Bullu pokračuje, v deštivé Velké ceně Monaka si pro vítězství dojel Verstappen

Obhájce titulu Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Monaka formule 1 a upevnil si vedení v průběžném pořadí šampionátu. Nizozemský jezdec si připsal čtvrté vítězství v ročníku a Red Bull díky němu ovládl i šestý závod sezony.

Monako (Aktualizováno: 17:35 28. 5. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen po velké ceně Monaka

Max Verstappen po velké ceně Monaka | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Dvojnásobný mistr světa zvítězil s náskokem 28 sekund před jednačtyřicetiletým španělským veteránem Fernandem Alonsem z Aston Martinu, který si po čtyřech třetích místech a čtvrté příčce dojel pro nejlepší výsledek v sezoně.

Třetí byl Esteban Ocon z Alpine, který se na stupně vítězů dostal teprve potřetí v kariéře. V roce 2021 zvítězil v Maďarsku, o rok dřív byl šestadvacetiletý Francouz druhý ve Velké ceně Saúdské Arábie.

Verstappen odstartoval z pole position a dlouho to vypadalo na další bezproblémové vítězství. Jenže v 51. kole začalo pršet a pětadvacetiletý Nizozemec musel o triumf ještě trochu zabojovat.

Díky náskoku mu větším nebezpečím než soupeři byla mokrá trať, ale i přes několik kontaktů s bariérami dokázal Verstappen zvítězit. Pomohl mu i dvojnásobný mistr světa Alonso, který kvůli špatné volbě pneumatik musel do boxů dvakrát během pár kol.

Verstappen si připsal 39. triumf v kariéře a v průběžném pořadí navýšil náskok před týmovým kolegou Sergiem Pérezem na 39 bodů. Druhý pilot Red Bullu dojel na 16. místě a nebodoval.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme