Kvalifikaci na první závod sezony Formule 1 ovládl Red Bull, vyhrál Verstappen před Pérezem

Kvalifikaci na úvodní závod nové sezony formule 1 Velkou cenu Bahrajnu ovládly vozy mistrovského Red Bullu. První místo na startu si zajistil obhájce titulu Max Verstappen před týmovým kolegou Sergiem Pérezem.

Sáchir (Bahrajn) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen zvítězil v kvalifikaci v Bahrajnu

Max Verstappen zvítězil v kvalifikaci v Bahrajnu | Foto: Giuseppe Cacace | Zdroj: Profimedia

Pětadvacetiletý Verstappen si připsal 21. pole position a v neděli bude v nejlepší pozici, aby zaútočil na první výhru v Bahrajnu. Nejlepším výsledkem dvojnásobného světového šampiona na okruhu v Sáchiru jsou druhá místa z let 2020 a 2021.

Příběhy nové sezony formule 1: Dynastie Red Bullu, vzestup Aston Martinu či americký závodník

Číst článek

Očekávanou nadvládu Red Bullu potvrdil druhým místem Pérez, který za týmovým kolegou zaostal o 138 tisícin sekundy. Třetí příčku se ztrátou téměř tří desetin po menších technických problémech v úvodní části kvalifikace obsadil Charles Leclerc z Ferrari.

Čtvrtý byl druhý jezdec italské stáje Carlos Sainz a pátou příčku obsadil dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. Španělský veterán z Aston Martinu nenavázal na výkon z pátečních tréninků, ve kterých byl nejrychlejší.

Šesté místo na startu si zajistil George Russell, hned za ním skončil jeho kolega z Mercedesu Lewis Hamilton. Sedminásobný mistr světa, který v minulé sezoně poprvé v kariéře nevyhrál ani jeden závod, na Verstappena ztratil téměř sedm desetin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme