Muchová postoupila do třetího semifinále v řadě, v Číně vyřadila Rusku Kalinskou. Krejčíková skrečovala

Tenistka Karolína Muchová postoupila na třetím turnaji v řadě do semifinále. Vynikající formu potvrdila v Ning-po, kde ve čtvrtfinále zdolala po obratu Annu Kalinskou 2:6, 6:2, 6:3. Finalistka turnaje v Pekingu se o další finále utká s jinou Ruskou Mirrou Andrejevovou. Sedmnáctileté hráčce vzdala čtvrtfinálový duel Barbora Krejčíková za stavu 6:7, 2:3.

Ning-po (Čína) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Muchová vyhrála s Kalinskou oba dosavadní vzájemné zápasy a bilanci si nepokazila ani v pátečním zápase, který byl dvakrát přerušen kvůli dešti a skončil až po půlnoci místního času. Do utkání ale lépe vstoupila světová dvanáctka z Ruska.

Úvodní set rodačka z Olomouce prohrála 2:6, ve druhém se soupeřce přestalo dařit na podání, mimo jiné nasbírala sedm dvojchyb a Muchová stejným skóre srovnala.

V rozhodující třetí sadě byl zápas za stavu 1:0 pro sedmou nasazenou Kalinskou kvůli dešti podruhé přerušen. Po pauze Muchová odvrátila dva brejkboly, sama soupeřce sebrala podání a duel po více než dvou a půl hodinách uzavřela na returnu dalším brejkem.

S Andrejevovou se Muchová utká poprvé a pokusí se potvrdit výbornou formu ze závěru sezony, do níž vstoupila po desetiměsíční pauze zaviněné operací zápěstí až koncem června.

Na US Open postoupila do semifinále a v Pekingu před dvěma týdny došla do finále, kde nestačila na Američanku Coco Gaufovou. Minulý týden turnaj ve Wu-chanu kvůli odpočinku a léčbě nachlazení vynechala.

Krejčíková s Andrejevovou první set ztratila v tie-breaku poměrem 5:7. Do druhé sady vstoupila osmadvacetiletá Češka brejkem, ale Andrejevová otočila na 2:1. Dvojnásobná grandslamová vítězka se poté nechala mimo kurt ošetřit, po návratu odehrála ještě dvě hry, pak zápas ukončila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme