Sabalenková ovládla turnaj WTA v čínském Wu-chanu, čtvrtý titul vybojovala za necelé tři hodiny

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková ovládla potřetí za sebou turnaj ve Wu-chanu. Domácí Číňanku Čeng Čchin-wen porazila ve finále po téměř tříhodinové bitvě 6:3, 5:7, 6:3 a slaví celkově 17. titul. Šestadvacetiletá favoritka ve Wu-chanu neprohrála ani sedmnáctý zápas a třetí trofejí překonala Petru Kvitovou, jež turnaj vyhrála v letech 2014 a 2016. Navíc udělala další krok na světový trůn.

Wuchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aryna Sabalenková na turnaji v čínské Wuchanu

Aryna Sabalenková na turnaji v čínské Wuchanu | Foto: Florence Lo | Zdroj: Reuters

Sabalenková na betonu ve Wu-chanu kralovala posledním třem odehraným ročníkům, po jejím druhém triumfu v roce 2019 až do letoška bránila konání turnaje pandemie koronaviru. Ve světovém žebříčku se světová dvojka přiblížila Ize Šwiatekové na pouhých 69 bodů, Polka poslední prestižní turnaje v Asii vynechala z osobních důvodů.

Na tvrdém povrchu Sabalenková vyhrála už čtvrtý letošní turnaj po grandslamech Australian a US Open a také Cincinnati. Olympijská šampionka a světová sedmička Čeng Čchin-wen ale vzdorovala dvě hodiny a 41 minut čistého času. Nakonec stejně jako v dosavadních třech vzájemných duelech rodačce z Minsku podlehla. Poprvé ukořistila alespoň set.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme