Siniaková si v Číně zahraje ve čtvrtfinále, pro Bouzkovou turnaj ve druhém kole skončil

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila v Kantonu do čtvrtfinále. Světová deblová jednička, jež na turnaji plní roli nejvýše nasazené hráčky, porazila ve druhém kole 6:1, 6:4 Američanku Alycii Parksovou. Druhé kolo bylo naopak konečnou pro turnajovou dvojku Marii Bouzkvou, jež v dalším česko-americkém souboji podlehla 7:6, 4:6 a 6:7 Caroline Dolehideové.

Kuang-čou (Čína) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: ČTK

Osmadvacetiletá Siniaková porazila o pět let mladší soupeřku za 78 minut a připsala si druhou výhru na jednom turnaji poprvé od srpna, kdy došla do semifinále v Clevelandu.

Osmačtyřicátá hráčka žebříčku dvouhry odvrátila proti tenistce z druhé stovky Parksové všech sedm brejkbolů, sama naopak využila čtyři z pěti možností. Zápas rodačka z Hradce Králové zakončila čistou hrou při podání soupeřky.

O semifinále se Siniaková ve třetím největším čínském městě utká s další americkou soupeřkou Bernardou Peraovou.

Bouzková končí

Šestadvacetiletá Bouzková se s vrstevnicí Dolehideovou přetahovala 3:18 hodiny. Česká tenistka, jež byla coby 47. hráčka světa papírovou favoritkou, se v rozhodujícím setu několikrát ocitla ve výhodné situaci.

Nad 101. tenistkou žebříčku vedla 4:1, pak ale byla ráda, že i díky třem odvráceným mečbolům vybojovala alespoň tie-break. Ve zkrácené hře vedla Bouzková 4:2, následující čtyři výměny však ztratila a čelila dalším dvěma mečbolům. I ty ještě odvrátila, ale při celkově šestém mečbolu za stavu 7:6 Dolehideová zápas umístěným forhendem do rohu kurtu zápas ukončila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme