Kvitové hrozí, že přijde kvůli zranění ruky i o Wimbledon. ‚Občas si s tím vyčistím zuby,‘ má naději

Tenistka Petra Kvitová se odhlásila z probíhajícího Roland Garros první den turnaje. Kvůli zranění hrozí, že by mohla přijít i o druhý grandslamový turnaj sezóny.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

„Už je to mnohem lepší. Ten týden pomohl léčení hodně. Už si s tím občas dokážu vyčistit i zuby, takže je to dobré. Zrovna teď to nebolí, ale někdy mám minuty, kdy to bolí hodně, a pak jsou minuty, kdy to nebolí vůbec. Takže je to v návalech, jsou to takové vlny. Za ten týden se to zlepšilo hodně, takže teď už mě to pobolívá méně,“ citoval Radiožurnál tenistku Petru Kvitovou, která kvůli natrženému svalu v předloktí levé ruky přišla o probíhající Roland Garros.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvitové hrozí, že přijde i o Wimbledon kvůli zranění ruky. Více si poslechněte v reportáži Tomáše Petra

Podle ošetřujícího lékaře profesora Pavla Koláře se jedná o netypické zranění. „Při standardní léčbě, kdy klidový režim při tom rozsahu zranění – je to také o tom, kolik toho svalu je roztrženého – je tak pět až šest týdnů. Uvidíme, jak se to bude hojit. Minimálně tři týdny, ale musíme počítat s tím, že raketu moc vzít do ruky nemůže,“ říká profesor Pavel Kolář.

1:31

Neříkám to často, ale jsem pyšná, říká Kvitová o návratu po zranění. Za dva roky získala osm titulů

Číst článek

To by znamenalo, že Kvitová přijde i o další grandslamový turnaj - Wimbledon. „Ty procenta tam jsou, šance, že to hrát budu a nebudu, je. Takže není to tak, že bych opravdu to stihla. Časově nevím, jak to bude, ale neodhlásila jsem nic a vůbec nevím časově – momentálně to bereme týden po týdnu,“ snaží se Petra Kvitová nemyslet na to, že by nestihla začátek travnaté části sezóny a hlavně Wimbledon, který vyhrála v letech 2011 a 2014.

„Celý den nedělám nic jiného, než létám po doktorech a po nějakých ne vyšetřeních, ale spíš procedurách. Několikrát jsem už absolvovala sono, kdy se zjišťovalo, co tam je, co tam není. Chodím na magnet, chodím na elektroléčbu a chodím samozřejmě i často za panem profesorem, aby na to koukl i po hmatu. Chodím i do kriokomory, není to moc příjemné – do -110 -, ale jestli to pomůže, tak proč ne,“ doufá tenistka Petra Kvitová, že dokáže natržený sval v předloktí levé ruky vyléčit ještě před začátkem Wimbledonu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme