Na turnajích v Austrálii uspěly Kvitová a Martincová, ostatní Češi prvním kolem dvouhry neprošli

Tenistka Tereza Martincová porazila v úterním prvním kole turnaje v Adelaide Ukrajinku Dajanu Jastremskou 2:1. Kateřina Siniaková naopak na svou soupeřku z USA Cori Gauffovou nestačila a prohrála ve dvou setech. Ve stejné fázi vypadl i Jiří Veselý na turnaji v Sydney. Jeho přemožitel Brandon Nakashima zvítězil po dvou tie-breacích.

Austrálie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová

Tenistka Tereza Martincová | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters

Martincová udolala Jastremskou po dvouhodinovém boji. Po zisku úvodní sady Ukrajinka srovnala krok, ale rozhodující set patřil opět české hráčce, která tak v Adelaide postoupila do druhého kola. V něm ji čeká finalistka US Open z roku 2017, Američanka Madison Keysová.

Martincová dlouho vzdorovala bývalé světové jedničce, v Moskvě ale končí ve druhém kole

Číst článek

Na stejném turnaji neuspěla Siniaková. Čelila třetí nasazené Cori Gauffové z USA. Deblová jednička na favoritku nevyzrála a podlehla jasně 1:6, 2:6. Se sedmnáctiletou světovou devatenáctkou dvouhry ztratila od stavu 1:1 devět gamů v řadě a prohrála za hodinu a dvě minuty.

V Sydney neprošel v úterý úvodním kolem Jiří Veselý. Doplatil na nepovedené tie-breaky. V prvním ztratil šest míčů v řadě a ve druhém nezískal ani bod.

O den dříve v největším městě Austrálie předvedla skvělý obrat Petra Kvitová, když odvrátila dva mečboly a Nizozemku Arantxu Rusovou přehrála 3:6, 7:6 a 7:5. V dalším kole se utká se sedmou nasazenou Ons Džabúrovou z Tuniska.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme