Asi to momentálně není ten největší cíl, uvažuje o boji o post světové jedničky Petra Kvitová

Po účasti ve finále Australian Open je tenistka Petra Kvitová druhou nejlepší hráčkou světového žebříčku. Vyrovnala tak své maximum z roku 2011, kdy se na druhé místo vyšvihla po zisku svého premiérového titulu ve Wimbledonu. Stačilo přitom málo a Petra Kvitová mohla být dokonce světovou jedničkou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Už jsem k tomu měla, když to beru i teď, dvakrát blízko. Neuskutečnilo se to, ale samozřejmě někde v podvědomí to tam asi je. Asi to ale momentálně není ten největší cíl, který mám,“ říká česká tenistka Petra Kvitová o tom, že od pondělí mohla být na tenisovém žebříčku ještě o stupínek výš.

Kvitová je v tenisovém žebříčku druhá, Plíšková pátá. Berdych se po Australian Open propadl

Číst článek

K tomu ale potřebovala ve finále Australian Open porazit Naomi Ósakaovou, což se české hráčce nepovedlo a ženskému žebříčku tak vládne právě japonská tenistka.

„Já jsem teď s Naomi hrála poprvé a nevím, jestli všechny zápasy zvládá tak, jak zvládla ten náš. Každopádně samozřejmě vyhrát dva grandslamy po sobě je úžasný výsledek. Hlavně v dnešní době, kdy je ženský tenis hodně vyrovnaný. Je to mladá holka, takže asi záleží na tom, jak se se vším vyrovná. Tenis má ale výborný, agresivní, a jestli bude hrát takhle dál, tak bude hodně těžká soupeřka i nadále,“ myslí si Petra Kvitová o své přemožitelce z Melbourne.

Osmadvacetiletá Češka je ale s druhým místem spokojená a na pozici světové jedničky momentálně nemyslí. „Jsem ráda, že mi k tomu hodně pomohl úspěch teď v Austrálii. Spíš se ale upínám na to, abych si zlepšovala hru a zlepšovala se v jednotlivých zápasech. A myslím si, že žebříček pak odrazí všechno to, co se natrénuje a odehraje,“ popisuje své plány Kvitová.

Zlepšovat své dovednosti bude finalistka Australian Open v nejbližší době na turnajích v Petrohradu a Dauhá. Naopak úvodní fedcupové kolo proti Rumunsku, po dohodě s nehrajícím kapitánem českých tenistek Petrem Pálou, vynechá.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme